Remco Evenepoel geniet in Baloise Belgium Tour: “We hadden vooraf niet durven dromen dat het zo zou lopen”

 

 ©  BELGA

Bron: JW

Caleb Ewan (Lotto Soudal) heeft vrijdag de derde etappe van de Baloise Belgium Tour (2.Pro), met start in Gingelom en aankomst na 174 kilometer in Scherpenheuvel-Zichem, gewonnen. De 26-jarige Australiër haalde het na een massasprint van onder andere de Duitser Pascal Ackermann en de Deen Michael Morkov. De leiderspositie van Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick.Step) kwam nooit in gevaar en hij blijft dus in de blauwe leiderstrui.

“Het ging vrij snel vandaag voor een gewone sprintersetappe”, hijgde Evenepoel nog wat na aan de finish. “Op een dag als vandaag verwacht je niet dat je kilometerteller op meer dan 200 Watt gemiddeld staat, maar dat was toch het geval vandaag bij mij.”

Morgen/zaterdag volgt de koninginnenrit van deze Baloise Belgium Tour. De renners werken dan met start en aankomst in Hamoir een etappe af van 153 kilometer. Daarin zitten onder andere de beklimmingen van de Muur van Hoei en de Côte D’Odeigne en Les Kimoges verweven. Deze laatste twee bulten figureren ook in de twee plaatselijke ronden van elk 21,7 kilometer op en rond de Place del Cour in Hamoir.

“Het is de bedoeling om met de ploeg zo veel mogelijk ritzeges mee te pakken, ook morgen”, vervolgde Evenepoel. “Als de situatie gunstig is dan gaan we zeker proberen aanvallen, maar we moeten niet. De andere ploegen zullen het wel wat proberen openbreken. Het parcours is niet super selectief, maar de warmte speelt natuurlijk ook wel mee.”

“Woensdag miste ik nog een paar procentjes om de Robbe Ghys en Gianni Marchand er helemaal af te rijden. Op het niveau van voor mijn val in 2020 had ik ze er waarschijnlijk uit het wiel gereden op die klimmetjes. Ik reed constant een heel hoog tempo en kon niet echt meer versnellen. Morgen zijn de beklimmingen iets langer en dat zou me beter moeten liggen. Deze situatie is perfect voor ons, we hadden er vooraf niet van durven dromen dat het zo zou lopen. We gaan ons morgen als team zo lang mogelijk proberen sparen en dan hopen dat het losbarst in de finale met aanvallen van andere jongens.”

LEES OOK

Nu in het nieuws