Lotto-renner Kron wint dan toch bergrit in Ronde van Zwitserland na declassering Rui Costa

 

 ©  EPA-EFE

Andreas Kron (Lotto - Soudal) heeft dan toch de zesde rit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De renner van de Belgische wielerformatie kwam als tweede over de streep, maar maakte zich boos omdat winnaar Rui Costa (UAE Team Emirates) wel erg ver van zijn lijn afweek. Terecht, oordeelde de wedstrijdjury. Rui Costa werd gedeclasseerd, Kron werd uitgeroepen tot ritwinnaar. De Ecuadoraan Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) blijft leider.

Wim Conings

Van bij de start werd de knuppel in het hoenderhok gegooid. Uiteindelijk slaagde een groep van 39 renners erin om zich los te weken. In het peloton hield INEOS alles onder controle. De samenwerking vooraan liep niet gesmeerd en er werd slag om slinger gedemarreerd. David de la Cruz probeerde een fameuze solo, maar werd op de slotklim bij de lurven gevat. Uiteindelijk vocht een trio het uit aan de eindmeet: de Portugees Rui Costa, de Deen Andreas Kron en de Oostenrijker Hermann Pernsteiner.

Pernsteiner begon de sprint op kop, maar Rui Costa kwam er snel over. Met een lichte zwieper hield hij Kron af. Die uitte aan de streep onmiddellijk zijn frustraties en vond gehoor bij de wedstrijdjury, die Costa terugzette naar de tweede plaats. Het peloton bolde op 2:50 binnen. Richard Carapaz (INEOS Grenadiers) kwam niet in de problemen en blijft leider.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws