Antwerpen krijgt vanaf 2 juli alsnog een EK-dorp

Bron © BELGA

Foto: DIRK KERSTENS

Antwerpen -

Op de Antwerpse Scheldekaaien verschijnt binnenkort dan toch een fandorp rond het EK voetbal. Dat heeft het stadsbestuur bekendgemaakt. Het dorp zal er wel slechts zijn vanaf 2 juli en de bezoekerslimiet ligt op 2.500 personen. Ter vergelijking: bij het WK in 2018 waren er op de drukste dag 30.000 voetbalfans aanwezig.

Het stadsbestuur laat weten dat het fandorp pas zo laat de deuren opent omdat het dan kan samenvallen met de versoepelingen van de coronamaatregelen die voor juli gepland staan. Na een “pre-show” met dj’s op vrijdag 2 juli kan je er op zaterdag 3 juli de kwartfinales zien, op dinsdag 6 en woensdag 7 juli de halve finales en op zondag 11 juli de finale. De uitbaters zorgen niet alleen voor een groot scherm waar je het voetbalgebeuren kan volgen, maar ook voor dj’s en special effects.

Om veiligheidsredenen is iedereen die wil komen verplicht om zich vooraf te registreren. Dat kan vanaf vrijdag 11 juni om 18 uur op www.fanvillage.be. Tickets kosten 5 euro per wedstrijddag. In eerste instantie wordt er gestart met de verkoop van een package deal “The Road to the Final” waarmee je elke match van de Rode Duivels in het dorp zal kunnen volgen, tot en met de finale als ze zo ver geraken.

AANGERADEN