Baloise Belgium Tour voorbij voor Jasper Philipsen na “stomme fout”: “Hij moet drie dagen van de fiets blijven”

 

 ©  BELGA

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Lang na de finish van Caleb Ewan bolde Jasper Philipsen over de eindmeet. Op zowat 13 kilometer van de eindmeet kwam de Limburger samen met Kristian Sbaragli ten val. Zijn Italiaanse ploegmakker kon vrij snel weer op de fiets kruipen. Erger was het gesteld met Jasper Philipsen.

Die bleef een tijdlang zitten en kreeg een verband om zijn gehavende rechterknie aangemeten. Philipsen finishte nog wel in Scherpenheuvel-Zichem, maar repte zich daarna naar het ziekenhuis van Herentals voor verdere controle

“Ik maakte een stomme fout en voor ik het wist lag ik op de grond. Ik kreeg de eerste zorgen toegediend langs de kant van de weg. Er werd ook een verband aan mijn knie gedaan. Ik heb een vleeswonde opgelopen maar wil toch langs het ziekenhuis gaan om te zien of er niets ergers aan de hand is”, meldde Jasper Philipsen na afloop van de rit.

 

 ©  BELGA

Vrijdag zou men bij Alpecin-Fenix de kaart Philipsen trekken in de massasprint. Toen na zijn val duidelijk werd dat hij niet zou kunnen sprinten voor de zege werd alles op Tim Merlier gezet. Jonas Rickaert nam de oud-Belgisch kampioen in de laatste 500 meter op sleeptouw maar op zowat 200 meter van de eindmeet schoot Tim Merlier uit zijn klikpedaal en was ook zijn sprint meteen over. 

De kans dat het zondag opnieuw tot een massasprint komt in deze Baloise Belgium Tour is zeer groot. Dat zal echter zonder Philipsen zijn. “Jasper liep een diepe wonde op aan zijn knie”, klinkt het een dag na de val bij Alpecin-Fenix. “Hij zal drie dagen van de fiets moeten blijven om alles te laten helen. Zijn koers zit er dus op.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws