Politie Zennevallei klist zes fietsendieven op enkele dagen tijd

Bron © BELGA
Halle / Sint-Pieters-Leeuw / Beersel -

De lokale politie van de zone Zennevallei (Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw) heeft afgelopen week maar liefst zes fietsendieven kunnen inrekenen. De eerste vijf werden op heterdaad betrapt, de zesde kon ingerekend worden na enig speurwerk. Dat meldt de politie Zennevallei vrijdag.

Maandag merkte een patrouille op de Parklaan in Halle een man met een fiets op die gekend was voor eerdere feiten van fietsdiefstal. De ploeg besloot hem te controleren om het serienummer van de fiets te achterhalen maar de man weigerde te stoppen. Even verderop stapte hij toch van zijn fiets maar nam een dreigende houding aan en maakte aanstalten om de fiets richting het politievoertuig te gooien. Uiteindelijk plaatste hij de fiets toch tegen een gevel maar de agenten moesten hem toch overmeesteren om hem te kunnen fouilleren.

Tijdens die fouille troffen de agenten een mes en een multitool aan, waarna de man bekende dat hij de fiets gestolen had.

Minderjarigen

Dinsdag kon de politie nog twee fietsendieven op heterdaad betrappen en ook woensdag liepen twee dieven tegen de lamp. Een getuige merkte het tweetal op aan het zwembad van Halle en verwittigde de politie maar toen die ter plaatse kwam, bleken de verdachten al verdwenen.

De agenten doorzochten daarop de omgeving en zagen in de Vandenpeereboomstraat twee jonge mannen met een fiets. Bij het zien van de politie bleef één van hen staan terwijl de ander ervandoor ging met de fiets. Eén agent stapte uit het politievoertuig en pakte de persoon op die was blijven staan, terwijl de tweede agent de vluchter achterna reed en even verderop inrekende. Het bleek te gaan om twee minderjarigen.

Donderdag kon dan een zesde fietsendief gearresteerd worden. Deze man werd al een tijdje gezocht voor verschillende inbraken in gebouwen waar ook meerdere fietsen werden gestolen. Op basis van beeldmateriaal kon de verdachte worden herkend en donderdag kon de 19-jarige jongeman opgepakt worden in Lot. Bij zijn ondervraging bekende hij vijf feiten.

AANGERADEN