Huzarenstukje: tunnel voor fietssnelweg onder sporen geschoven in Torhout

Torhout -

Ter hoogte van de Tuinstraat en de Lichterveldestraat in Torhout is zaterdag een fietstunnel onder de spoorweg geschoven.

Het indrukwekkende huzarenstukje maakt deel uit van het project Spoor 3, de nieuwe fietssnelweg tussen de Sneppestraat en de Pottenbezemstraat. De werken gingen in de nacht van vrijdag op zaterdag van start. “De sporen werden volledig opengebroken en de grond onder de spoorlijn werd uitgegraven zodat de ter plaatse gemaakte tunnel op zijn plaats kon worden geschoven”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit Elsie Desmet (CD&V). (Lees verder onder de video)

Video: Arne Franck

De werken worden in de loop van zondag afgerond. Doordat er non-stop wordt doorgewerkt om de strakke timing te halen, gaan de werken gepaard met enig nachtlawaai. De gemeente voorzag hiervoor een speciale vergunning. Wie dat wou kon tijdens de werken deelnemen aan een geleid werfbezoek.

“Na het inschuiven van de tunnelconstructie worden er aan beide zijden van de tunnel aanrijhellingen geplaatst, zal er een pompstation gebouwd worden in de Lichterveldestraat en wordt het stuk fietssnelweg tussen de tunnel en de Schavelarestraat aangelegd”, vervolgt schepen Desmet. “Aan de andere zijde, over de Tinnenburgstraat, komt een fietsbrug en zal er een voorlopige aansluiting met de fietsenstalling aan de achterkant van het station gerealiseerd worden.”

Door aft
AANGERADEN