Dolblije Mark Cavendish wint koninklijke sprint in Baloise Belgium Tour, eindzege is voor Remco Evenepoel

 

 ©  BELGA

De Brit Mark Cavendish (Deceuninck-Quick Step) heeft zondag de slotetappe in de Baloise Belgium Tour (2.Pro) gewonnen. De eindzege van zijn ploeggenoot Remco Evenepoel kwam niet meer in gevaar. Na 178,7 kilometer van Turnhout naar Beringen sprintte ‘The Manx Missile’ sneller dan Tim Merlier en de Duitser Pascal Ackermann. De Nederlander Dylan Groenewegen en de Fransman Nacer Bouhanni vervolledigden de top vijf. Sasha Weemaes werd zevende.

Laurens Van Heuverswijn, Vincent Van Genechten

Na een resem aanvallen slaagden Corné van Kessel, Ryan Kamp, Cyril Lemoine, Piotr Havik en Jordy Bouts er na 20 kilometer in een vroege vlucht op te zetten. Het vijftal hield er stevig de vaart in en legde in het eerste uur 49,6 kilometer af. Het peloton volgde daar op 2:45. De kopgroep werd in Geel opgehouden door een gesloten overweg, maar de grote groep paste daarop zijn snelheid ook aan zodat de vluchters hun weg konden voortzetten met een voorgift van anderhalve minuut. Wat verderop vergiste Cyril Lemoine zich van wedstrijdtraject. De Fransman kon wel snel opnieuw aansluiting vinden bij zijn kompanen. De vijf vluchters begonnen aan de drie plaatselijke ronden, van elk 22,6 kilometer op en rond de Koolmijnlaan in Beringen, met een voorsprong van 1:10 op het peloton. De slotronde werd aangevat met een voorgift van 30 seconden.

Met nog 15 kilometer voor de boeg spatte de kopgroep uiteen en reden nog enkel Jordy Bouts en Cyril Lemoine enkele meters voor de grote groep uit. De laatste 10 kilometer smolt alles samen en maakte men zich op voor de op voorhand aangekondigde massasprint. Deceuninck-Quick Step trok de kaart Mark Cavendish. De Brit trok zich van ver los en kon Tim Merlier en de rest achter zich houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is de vijfde ritzege van het seizoen voor de 36-jarige Cavendish, na vier dagoverwinningen in de Ronde van Turkije.

Remco Evenepoel, in 2019 ook al de beste in de Baloise Belgium Tour, verschijnt voor de tweede opeenvolgende keer op de erelijst. Dat is een opsteker nadat de kopman van Deceuninck-Quick Step eind mei de Giro vroegtijdig moest verlaten na een val.

LEES OOK

Nu in het nieuws