Remco Evenepoel dolt met Cavendish na eindzege, stage na BK’s wellicht niet op hoogte: “Dat heeft nu weinig voordeel”

 

 ©  Twitter@deceuninck_qst

Dubbel feest voor Remco Evenepoel. Het supertalent van Deceuninck - Quick-Step verzekerde zich zondag van de eindzege in de Baloise Belgium Tour en hielp ploegmakker Mark Cavendish aan ritwinst in Beringen.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Dolblije Mark Cavendish wint koninklijke sprint in Baloise Belgium Tour, eindzege is voor Remco Evenepoel

“Het was nog hectisch in de laatste lokale ronden”, aldus Evenepoel. “Het werd toen meteen nerveus, maar ik denk dat we een perfecte laatste ronde hebben gereden. We zaten altijd attent vooraan. Het centrum van Beringen was mijn finishlijn, om het zo te zeggen. Daar kon ik de jongens goed afzetten. Ik heb dan tot aan het ronde punt doorgereden, waarna ik me nog moest reppen om mee te zijn met de groep. Maar dit is wel heel leuk, dat ‘Cav’ wint. De hele ploeg heeft daarvoor gewerkt, plus dan het eindklassement. Dit is een droom.”

Het is de tweede eindzege in de Baloise Belgium Tour voor de man uit Schepdaal.

“Deze is heel belangrijk”, klinkt het. “Na alles wat er gebeurd is, waar ik vandaan kom… Dan doet dit deugd. Het is een teken dat we op de goeie weg zijn naar mijn topniveau. Dit is dan ook een soort dankuwel aan iedereen die me gesteund heeft. Eerst om klaar te geraken voor de Giro en dan hier door twee overwinningen te pakken. Ik maak een heel goeie progressie door, maar er is nog wat meer tijd nodig. Dat komt wel in orde.”

LEES OOK. Mark Cavendish blijft vaag over deelname aan Tour de France: “Ik ben daar niet over begonnen”

 

 ©  BELGA

Wellicht stage op zeeniveau

Volgende week staan het Belgisch kampioenschap tijdrijden en het BK op de weg op het programma, de tijdrit op 16 juni en de wegrit op 20 juni. “Ik ga de beide nationale kampioenschappen zeker afwerken. Daarna volgt een stage. Waar die zal plaats hebben, weet ik echter nog niet. Is dat op hoogte, dan kan je minder intensief trainen maar bij een stage op zeeniveau kan dat dus wel. Ik ga in dat geval meer rendement halen. Ik trek hiervoor wellicht naar Spanje. Begin juli zetten we koers richting Tokio”, verduidelijkte Evenepoel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met ook de ritzege van Mark Cavendish was de sfeer uiteraard opperbest bij Deceuninck - quick-Step. Evenepoel besloot zelfs om zelf de sprinter te gaan interviewen tussen de aanwezihge journalisten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws