G7-landen beloven miljard vaccindosissen voor armere landen

 

 ©  REUTERS

Bron: BELGA

De G7-landen beloven een miljard dosissen van het coronavaccin te verdelen in armere landen, om mee te helpen om het coronavirus te bestrijden.

“Ik heb mijn ambtgenoten gevraagd om te helpen bij het voorbereiden en leveren van de nodige dosissen om de wereld tegen eind 2022 te vaccineren”, verklaarde de Britse premier Boris Johnson tijdens een persconferentie. “De leiders hebben zich geëngageerd voor meer dan een miljard dosissen.”

De vaccins zullen zowel door de landen zelf verdeeld worden, als via het verdeelprogramma Covax. 

Hoe de dosissen per land verdeeld zijn, zei Johnson niet. Eerder had hij aangekondigd dat de Britten zelf 100 miljoen dosissen uit de eigen overschotten zouden geven.

De G7 bestaat uit Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Canada en de Verenigde Staten. Ook de  Europese Unie maakt er deel van uit.

Europees Raadsvoorzitter Charles Michel verwelkomde alvast het vaccin-engagement. Tegemoetkomen aan de vraag naar vaccins was volgens hem een “prioriteit” van de G7-top in Cornwall, aan de Britse westkust. “De partners hebben zich verenigd om de productie en levering van vaccins wereldwijd te versnellen”, aldus Michel.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten