Caleb Ewan bouwt na geslaagde Baloise Belgium Tour met vertrouwen toe richting Tour de France

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Geen drie op drie voor Caleb Ewan in de Baloise Belgium Tour. De Australiër moest zondag in de straten van Beringen genoegen nemen met de negende plaats nadat hij in volle sprint even het wiel kwijt raakte van zijn locomotief Jasper De Buyst. Ewan is wel klaar voor de komende Tour de France. Dat liet hij duidelijk merken door deze week twee ritten te winnen.

“Het was een lange rechte lijn, maar dat zijn net de moeilijkste aankomstplaatsen voor sprinters”, reageerde Ewan. “Iedereen komt van her en der en dat maakt het er niet simpeler op. Je moet constant schuiven en in het oog houden waar iedereen zit. Ik had vandaag net niet de kracht om me echt te meten met de rest van het pak. De aanloop naar de massasprint verliep zeer hectisch. Zeker met die ronde punten was het steeds zoeken en positioneren geblazen. Dat kost ook energie. Ik raakte ook nog eens het wiel kwijt van Jasper De Buyst. Kortom, Mark Cavendish reed een schitterende spurt en verdiende het om te winnen.”

 ©  BELGA

De volgende belangrijke afspraak voor Caleb Ewan is de Tour de France. “Ik ga nu wat trainen en mijn conditie wat bijschaven naar de Tour toe. Ik ben wel zeer tevreden dat ik in deze Baloise Belgium Tour twee mooie zeges heb geboekt. Een eerste na een massasprint in Scherpenheuvel-Zichem en een tweede in de koninginnenrit in Hamoir. Ik hoop de Ronde van Frankrijk te kunnen aanvatten in de beste conditie, want de eerste ritten zullen niet gemakkelijk worden”, besloot Ewan.

Aangeboden door onze partners