Cedric Beullens wint prijs voor strijdlust in Baloise Belgium Tour

 

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Sport Vlaanderen-Baloise heeft dan toch iemand in de witte leiderstrui van het strijdlustklassement gekregen. Na de eerste etappe was het shirt voor Robbe Ghys. Ook na de tweede rit was Ghys nog leider maar dan pikte Jan Willem van Schip hem dat kleinood af. De Nederlander werd echter gediskwalificeerd na het gebruiken van een niet gehomologeerd stuur en zo viel de trui in de schoot van Cedric Beullens. Die beëindigde de Baloise Belgium Tour als leider in het klassement van de strijdlust en sprokkelde uiteindelijk 46 punten. Net één meer dan Jonas Rickaert, tweede in de eindstand van dat nevenklassement.

“Het is altijd mooi met een leiderstrui huiswaarts te keren. Voor onze ploeg is dat publicitair ook bijzonder belangrijk. Er wordt dan ook steeds op gehamerd vanuit de ploegleiding dat ook die nevenklassementen heel interessant zijn”, verduidelijkte Cedric Beullens. “Het geeft ook onze stijl van koersen weer. Al heel het jaar rijden wij steeds aanvallend. In een rittenkoers maakt men steeds een indeling van de sprinters en de klassementsrijders. De rest moet meegaan met de vroege vlucht of zich aanvallend laten zien. Dan komt het erop aan zoveel punten als kan mee te sprokkelen.”

Jan Willem van Schip leek op weg naar de zege in het klassement van de strijdlust maar die werd dan gediskwalificeerd.

“Ik vond dat wel heel jammer voor hem. Ik had liever man tegen man gestreden maar het was nu niet zo. Ik had trouwens heel wat twijfels omtrent zijn stuur. Ik heb het in onze vlucht heel lang kunnen bestuderen. Het is echter niet mijn bevoegdheid om erover te beslissen of dat stuur dan wel of niet reglementair was. Voor ons is die witte trui zeer mooi meegenomen”, aldus Beullens.

LEES OOK

Nu in het nieuws