Lorena Wiebes volgt zichzelf op als winnares Flanders Diamond Tour na massasprint

 

 ©  smb

Lorena Wiebes heeft zondag de Flanders Diamond Tour (WE 1.1), met start en aankomst na 11 ronden van 12,4 kilometer in Nijlen, op haar naam gebracht. De 22-jarige Nederlandse haalde het na een massasprint van de Italiaanse Chiara Consonni en de  Nederlandse Amber van der Hulst. Jolien D’hoore werd zevende.

Bron: BELGA

Het werd de zesde seizoenzege van Lorena Wiebes nadat ze eerder al won in de Scheldeprijs, de GP Eco-Struct in Wichelen, twee etappes pakte in de Lotto Thüringen Ladies Tour en Dwars door de Westhoek.

Het was Valerie Demey die zorgde voor de eerste uitval in de openingsronde. Lang duurde de uitval echter niet. Meteen was de trend gezet en werd er slag om slinger gedemarreerd. Het hoge tempo in de grote groep zorgde ervoor dat diverse rensters voeling verloren met het peloton en zo uit de wedstrijd verdwenen. 

Het bleef onrustig en met nog vier ronden voor de boeg verdapperde de Française Cédrine Kerbaol. Zij mocht een halve minuut voor het gedecimeerde peloton uitrijden. Daarin verzamelden de rensters van SD Worx zich en gingen zich op kop van de grote groep zetten. Met nog drie ronden te rijden zorgden zij ervoor dat we weer een algemene hergroepering kregen. 

Ter hoogte van de kasseizone achtte de Nederlandse Silke Smulders, op 28 kilometer van de finish, haar kans gekomen om te gaan versnellen. Op 7 kilometer van de eindmeet was ook zij eraan voor de moeite. In de daaropvolgende sprint vormde Team DSM een ideaal sprinttreintje voor de Nederlandse Lorena Wiebes die het dan ook perfect afrondde. Zij volgt daarmee zichzelf op als eindlaureate van de Flanders Diamond Tour.

LEES OOK

Nu in het nieuws