Politie vat bestuurder met drugs in wagen na achtervolging in Willebroek

Bron © BELGA

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Willebroek -

In Willebroek heeft de lokale politie vrijdag een 24-jarige man opgepakt die een controle van zijn wagen probeerde te ontvluchten. De bestuurder reed daarbij ook een dienstvoertuig van de politie aan. De man bleek verschillende pakketjes cocaïne in zijn wagen te hebben liggen.

Een politiepatrouille merkte vrijdagnamiddag een man op die op de Mechelsesteenweg wat zenuwachtig rond zijn wagen leek te dolen. Even later vertrok de man, waarop de politie besliste om hem achterna te gaan en tot een controle over te gaan. De bestuurder zette zijn voertuig ook aan de kant, maar ging vervolgens niet in op de instructies van de politie, reed achterwaarts het politievoertuig aan en vluchtte weg.

De politie zette de achtervolging in, die via de N16 naar de A12 leidde. De vluchtende bestuurder haalde onderweg snelheden van meer dan 100 km/u in de zone van de wegenwerken op de N16 en deed gevaarlijke inhaalmanoeuvres. Hij gooide tijdens het rijden ook twee gsm’s uit zijn wagen.

De wagen kon uiteindelijk toch worden onderschept. In het voertuig vond de politie een aantal pakketjes cocaïne. Ook de weggegooide gsm’s werden gerecupereerd. De politie nam de wagen in beslag en pakte de bestuurder op. De 24-jarige man bleek al gekend voor eerdere feiten. De verdachte werd zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem vervolgens aanhield.

AANGERADEN