Thibau Nys (18) heeft gemengde gevoelens na eerste rittenkoers uit prille wegcarrière: “Ik ben heel kritisch voor mezelf”

 

 ©  BELGA

Terwijl Remco Evenepoel voor de tweede keer in zijn carrière de Baloise Belgium Tour won, maakte Thibau Nys (18) zijn debuut in een rittenkoers. De zoon van crosslegende Sven Nys stond zijn mannetje, maar weet dat de weg nog lang is. “Het is een kwestie van ervaring opdoen”, aldus Nys het wielertalent bij Wielerflits.

Vincent Van GenechtenBron: Wielerflits

Nys maakte in mei zijn profdebuut tijdens de GP Vermarc. Hij werd er dertiende na het winnen van de pelotonsprint tegen ene Mark Cavendish, de winnaar van de slotrit in de Baloise Belgium Tour. Daarna reed hij de Ronde van Limburg (64ste) en werd hij dertiende in Dwars door het Hageland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zijn allereerste finish in de top tien bij de profs kwam er niet veel later. Tijdens de derde rit van de Baloise Belgium Tour reed de tiener naar een achtste plek in Scherpenheuvel-Zichem. Een dag later ging hij met de besten over de heuvels in de Ardennen, om als 22ste te finishen. Het leverde Nys uiteindelijk een 41ste plaats op in het algemene klassement, op 7’50” van Evenepoel.

LEES OOK. Evenepoel blikt terug op goede week, maar: “Nog niet de echte Remco van voor de val”

Ervaring

“Ik denk dat ik heel tevreden mag zijn met de vorm waar ik de laatste weken in verkeer”, klinkt het bij Wielerflits. “Ook zeker met de uitslagen die ik gereden heb. Maar ik ben heel kritisch voor mezelf. De Ardennenrit kende een aankomst die mij perfect lag. Maar ik mis gewoon ervaring. Dat voel ik gewoon. Je ziet dat ik bijna als laatste van de groep aan die laatste vijfhonderd meter begin. Dat is gewoon heel dom. Er gaan zeker nog wat mooie resultaten aankomen. Er gaan ook heel wat momenten komen dat ik mezelf tegenkom. Het is een kwestie van ervaring opdoen.”

Maar zo knallen met de profs op de weg, Nys vindt het best leuk. “Ik heb het gevoel dat ik het niveau aankan op dit moment. Ik heb zeker nog niet de benen om te winnen, maar ik heb wel getoond dat ik de overstap naar de profs heel goed verteer. Ik weet alleen nog niet of die wegambities op een gegeven moment de bovenhand gaan halen of niet. Zelf denk ik op dit moment van niet, maar je kan de toekomst niet voorspellen.”

Nys gaf ook nog mee dat hij de GP Rik Van Looy, Kemmel Koerse, de Tour de Région Wallonne en de Ronde van Namen rijdt alvorens opnieuw het veld in te duiken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws