Mark Cavendish bewierookt zijn grote voorbeeld, Remco Evenepoel: “Het is een eer om naast je te rijden, kiddo”

 

 ©  BELGA

Met een sprint zoals in zijn jonge dagen knalde Mark Cavendish naar winst in de laatste etappe van de Baloise Belgium Tour. De Brit schreeuwde het uit van blijdschap en pakte Remco Evenepoel, de eindwinnaar, vast voor een prachtige foto. “I love this kid”, aldus ‘Cav’ op Instagram.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Mark Cavendish blijft lastige vragen omzeilen: “Tour de France? Ik moet babysitten op Evenepoel”

Evenepoel liet zich zondag niet uitzakken in de aanloop naar de massasprint in Beringen. Integendeel. Het supertalent deed zijn werk voor Cavendish, die het daarna dus afrondde door onder anderen Tim Merlier en Caleb Ewan te kloppen. ‘Cav’ stak een dag later zijn bewondering voor Evenepoel niet onder stoelen of banken.

“Ik hou van deze jongen”, klinkt het. “Als sprinter gebeurt het niet vaak dat je met een serieuze kanshebber op de eindzege samen koerst. Wat nog zeldzamer is, is een kopman die je met respect en waardigheid behandelt als sprinter. Wanneer die het beperkte werk dat je kan doen appreciëren… Je kan niet voorstellen wat voor beloning dat is. En als ze zich dan nog eens mengen in de chaos van een massasprint en daarbij in jou geloven door zelf risico’s te nemen, dat is echt speciaal.”

“Bradley Wiggins die zo reed, is nog steeds een van de mooiste herinneringen die ik heb en Remco Evenepoel doet exact hetzelfde”, aldus Cavendish. “Er zijn sommige renners die gemaakt zijn om te leiden en deze twee zijn de lichtende voorbeelden in mijn carrière. Elke dag dat ze op de fiets zitten, krijgen ze kritiek. Elk woord dat ze uitspreken, wordt onder de loep genomen. En toch hebben ze een fantastische focus. Daarom scheren ze hoge toppen. Plus, altijd met een glimlach ondanks de immense druk op zo’n jonge schouders. Het is een eer om naast je te rijden, kiddo. Verander nooit.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Tractor” voor Lampaert

Cavendish plaatste iets eerder een foto op zijn Instagram-pagina van de quasi voltallige ploeg van Deceuninck - Quick-Step in de succesvolle Baloise Belgium Tour. Enkel Yves Lampaert, die tweede werd in het algemene klassement, ontbrak. De Brit wist waarom.

“Ik was een foto aan het zoeken van alle jongen die deze week meereden”, aldus ‘Cav’. “Dit was de beste die ik kon vinden. Zorgend voor Remco Evenepoel op de Muur van Hoei. Hij had me gevraagd om het rustig aan te doen omdat hij weet dat ik graag zo’n bergjes op knal. Yves Lampaert bevond zich ergens aan de staart van het peloton. Hij was een tractor aan het regelen zodat hij Remco nog kon passeren in het klassement. Ik moest hem er dus bij plakken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws