Alweer brute pech: David Goffin glijdt pijnlijk uit op gras en moet geblesseerd opgeven

David Goffin (ATP 13) heeft maandag geblesseerd moeten opgeven in zijn eersterondepartij op het ATP-toernooi in het Duitse Halle (gras/1.455.925 euro).

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De Luikenaar, het zevende reekshoofd, won de eerste set met 6-1 tegen de Fransman Corentin Moutet (ATP 94). In het begin van de tweede set gleed Goffin uit en daarbij sloeg hij zijn rechtervoet om. De Belgische nummer 1, die duidelijk hinder ondervond en werd behandeld door de kinesist, verloor de tweede set met 5-7 nadat hij bij 5-4 mocht serveren voor de match. Daarna wierp hij de handdoek in de ring.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De blessure is een streep door de rekening van Goffin, die zich voorbereidt op Wimbledon.  Het derde grandslamtoernooi van het jaar gaat op 28 juni van start.

Goffin werkte in Halle zijn eerste duel af na zijn nederlaag tegen de Italiaan Lorenzo Musetti in de eerste ronde op Roland Garros. In 2019 bereikte Goffin in Halle nog de finale. Daarin verloor hij met 7-6 (7/2) en 6-1 van zijn idool Roger Federer.

“Ik probeerde op één been te winnen, maar mijn enkel deed te veel pijn”

“Het zijn zaken die jammer genoeg kunnen gebeuren op gras”, reageerde Goffin bij Belga. “Dat werd ik al gewaar toen ik enkele jaren geleden op Wimbledon tegen Murray speelde. De pijn aan mijn knie en heup verdween na enkele minuten. Maar met mijn enkel ging het helemaal niet. Ik zal onderzoeken ondergaan om te achterhalen wat er scheelt. Aangezien het een eerder rustige match was, heb ik geprobeerd de wedstrijd op één been te winnen. Ik wist ook dat er daarna één of twee rustdagen zouden volgen. Maar uiteindelijk was het niet mogelijk. De enkel deed te veel pijn. Ook al had ik vandaag gewonnen, dan zou ik het toernooi meteen verlaten hebben.”

Goffin stond tot zijn blessure goed te spelen. Bij 5-4 in de tweede set mocht hij zelfs serveren vor de match. “Ik voelde echt dat ik de betere was op het terrein”, vertelde de Belgische nummer één. “Het is echt jammer, ik voelde dat ik goed voorbereid was voor het grasseizoen. En dat toonde ik vanaf het begin van de match. Bij 3-1 in de tweede set zei ik tegen mezelf dat ik de ballen op het terrein moest trachten te houden, maar hij zag beetje bij beetje dat ik minder goed was. Hij zette door, liet me lopen en kon zo terugkomen. Als hij eerder teruggekomen was, was ik zonder twijfel vroeger gestopt, want ik kon niets meer doen. Het werd moeilijk om zo te spelen. Dat heeft ook geen zin.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten