Voor 3 euro naar de winkel en terug: fietstaxi’s rijden hele zomer rond in Gent

Foto: RR

Gent -

In de binnenstad van Gent start deze zomer een opvallend nieuw project met fietstaxi’s: voor 3 euro kan je een heen-en-terugrit boeken bij Trivelo. Ze brengen senioren en minder mobiele Gentenaars bijvoorbeeld naar de winkel of de dokter.

De fietstaxi’s hebben hun basis in het stadscentrum en pikken mensen op in een straal van vier kilometer. Wie een ritje wil reserveren, belt minstens één dag op voorhand naar 0479 35 65 82.

Een enkele rit kost 1,5 euro, heen en terug wordt dat 3 euro. Je kan de fietstaxi ook boeken voor een plezierrit van een uur: dat kost 5 euro. Afhankelijk van de beschikbaarheid zullen ze ook mensen oppikken in het autovrij gebied, zonder reservatie. Het project loopt tot september.

Voor 3 euro naar de winkel en terug: fietstaxi’s rijden hele zomer rond in Gent
Foto: Stad Gent

Vrijwilligers

De fietstaxi’s reden al sinds maart rond in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham. Dat project is een succes, waardoor Trivelo en Stad Gent de handen in elkaar slaan voor een uitbreiding.

Achter het stuur van de taxi’s zitten trouwens vrijwilligers, een mix van Gentenaars en nieuwkomers. Het is de bedoeling dat ze op die manier de stad beter leren kennen en hun Nederlands oefenen door een praatje te maken. “Met de fiets heb je meer contact met de mensen rondom en meer voeling met de stad”, zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen).

LEES OOK.Senioren bestellen voor drie euro een fietstaxi in Sluizeken

Voor 3 euro naar de winkel en terug: fietstaxi’s rijden hele zomer rond in Gent
De fietstaxi’s deden eerder al hun ronde in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham. Foto: Stad Gent
Door Max Dedulle
AANGERADEN