Opnames gestart van ‘Chantal’, de spin-off van ‘Eigen kweek’

 

De komende maanden vinden in West-Vlaanderen de opnames plaats voor de nieuwe televisiereeks Chantal, een spin-off van de populaire fictiereeks ‘Eigen kweek’.

In de spin-offreeks zal alles draaien rond politieagente Chantal Vantomme, die ook in Eigen kweek te zien was en vertolkt wordt door Maaike Cafmeyer. Inspecteur Vantomme is verhuisd naar politiezone Spoorkin, de kleinste en meest westelijke politiezone van ons land, ook wel de ‘Far West’ van Vlaanderen genoemd. Ze begint er een nieuw leven als coördinator van het wijkcommissariaat van Loveringem en komt als alleenstaande moeder terecht in een machowereld waar de schijnbare rust heel bedrieglijk blijkt.

LEES OOK. Camera’s strijken neer in “de Far West van Vlaanderen” voor opnames spin-off Eigen Kweek: “Mooie publiciteit voor onze stad” (+)

Mathias Sercu, die een rol vertolkte in de derde reeks van Eigen kweek, schreef het scenario. Momenteel wordt nog tot eind juni gefilmd in Reninge, een gemeente in de verste uithoek van West-Vlaanderen. Tot eind juni is daar zelfs geen doorgaand verkeer mogelijk. Maar ook in en rond het administratief centrum in Lo zullen de komende maanden heel wat scènes worden ingeblikt. En daardoor moeten enkele stadsdiensten zelfs tijdelijk verhuizen naar een andere locatie. “Dat vraagt natuurlijk wel wat logistieke aanpassingen”, zegt burgemeester Lode Morlion.

De serie zal te zien zijn in het voorjaar van 2022 op Eén.

Aangeboden door onze partners

Lees ook