De gezondheidsfreak in Cristiano Ronaldo komt boven: Portugese sterspeler woest om flesjes cola op persconferentie

Cristiano Ronaldo draafde vandaag op op de persconferentie van de Portugezen aan de vooravond van hun openingswedstrijd in en tegen Hongarije. Sponsor of niet, voor gezondheidsfreak Cristiano Ronaldo kon het niet dat er twee flesjes Coca Cola voor zijn neus werden gezet.

De stervoetballer van Juventus zette ostentatief de twee flesjes ver weg en toonde aanwezige journalisten triomfantelijk het overgebleven flesje water. Of ze bij Coca Cola blij waren met het initiatief van de Portugees, lijkt ons onwaarschijnlijk.

Ronaldo kan dit EK doelpunten- en interlandrecords breken, maar zijn persoonlijke prijzenkast is niet zijn hoogste prioriteit, zegt hij zelf. “Dat is niet waar ik enthousiast van word”, vertelde hij op een persconferentie aan de vooravond van de openingsmatch van de titelverdediger dinsdag tegen Hongarije. “Een beter record zou zijn om het EK twee keer op rij te winnen”, zei hij. Alleen Spanje slaagde daar tot nu toe in, in 2008 en 2012.

“Het team is voorbereid en wat ik echt wil, is goed beginnen. De eerste wedstrijd winnen is cruciaal. Hongarije is een goed team met de fans aan hun kant, maar het belangrijkste is dat er mensen in het stadion zijn. We willen van de wedstrijd genieten”, zei hij.

De aanvoerder van Portugal wordt de eerste speler die in vijf EK’s speelt. In 2004 maakte hij zijn debuut in eigen land en in 2008, 2012 en 2016 was hij ook van de partij. Als hij alle drie de groepswedstrijden speelt, op 19 juni tegen Duitsland en op 23 juni tegen wereldkampioen Frankrijk, heeft hij één wedstrijd meer gespeeld dan de voormalige doelman van Italië, Gianluigi Buffon, die 58 EK-wedstrijden speelde, inclusief de kwalificatiematchen.

Corona

Met één doelpunt zou de aanvaller ook de topscorer aller tijden in de eindronde worden, want hij staat momenteel met negen treffers op een gedeelde eerste plaats met de Franse legende Michel Platini.

In de Portugese selectie zit ook Diogo Dalot, die op vakantie was in Dubai toen hij werd opgebeld en te horen kreeg dat hij Joao Cancelo zou vervangen, die positief had getest op het coronavirus.

“Ik stond op het punt om op restaurant te gaan”, zei de 22-jarige, die vorig seizoen door Manchester United werd uitgeleend aan AC Milan, in een video die door de Portugese voetbalbond werd vrijgegeven.

Dalot was nog maar net op vakantie, nadat hij op 6 juni de finale van het EK bij de U21 had verloren van Duitsland. Het was een “rare” situatie maar een “heel speciaal moment”, zei hij toen hij aankwam op de Portugese uitvalsbasis in Boedapest.

Door Vincent Van Genechten, gvdl
AANGERADEN