Lukas Nmecha bevestigt vertrek bij Anderlecht: “Ik zal altijd dankbaar zijn, maar ik moet nu verder”

 ©  BELGA

Anderlecht moet even slikken. Lukas Nmecha (22) heeft paars-wit laten weten dat hij volgend seizoen niet meer in Brussel zal spelen. Er is een aanbieding van een Duitse club die zijn voorkeur wegdraagt en dus hakte hij de knoop door. Om welke club het gaat, is nog niet bekend.

jug

Sowieso was het een moeilijk verhaal om bij Anderlecht te blijven. Paars-wit deed er wel alles aan om de maker van 21 doelpunten te houden, maar ze huurden hem slechts van Manchester City en hadden niet het geld op de Duitser definitief over te kopen. Zeker nadat Nmecha de Duitse U21 recent naar de Europese titel trapte, was zijn marktwaarde nog gestegen tot 12 miljoen euro.

De spits wil RSCA wel bedanken voor de kansen, maar de Brusselaars moeten nu op zoek naar alternatieven.

“De trainer, spelers en fans waren fantastisch”

“Ik heb een fantastisch jaar gehad bij Anderlecht en heb me elke seconde geamuseerd”, legde de spits uit op zijn Instagramaccount. “De trainer, spelers en fans zijn fantastisch voor mij geweest. Anderlecht zal altijd in mijn hart zitten en ik zal altijd dankbaar zijn. Maar ik moet nu verder. Bedankt Anderlecht.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners