Drie op een rij voor Lotte Kopecky op BK tijdrijden? “Ze is dé te kloppen vrouw”

Bron © BELGA

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Na vijf jaar op rij Ann-Sophie Duyck kan Lotte Kopecky woensdag in het West-Vlaamse Ingelmunster haar derde opeenvolgende Belgische titel in het tijdrijden behalen. Het parcours heeft de renster van Liv Racing alvast als bondgenoot. Sara Van de Vel, vorig jaar tweede, en Julie Van De Velde, de bronzen medaille van 2020, zijn eveneens van de partij. Ook Valerie Demey en Shari Bossuyt zijn kanshebbers, naast Duyck.

“In Ingelmunster krijgen de vrouwen een vlak parcours van 25 kilometer voorgeschoteld. Daarin zitten enkele technische stroken met wat lange rechte stukken. De Belgisch kampioene wordt iemand die op power kan rijden en de grote molen weet rond te draaien. Ik denk dan meteen aan Lotte Kopecky”, meldt bondscoach Ludwig Willems.

Ann-Sophie Duyck was Belgisch kampioene tegen de tijd van 2014 tot en met 2018. Lotte Kopecky kan voor een derde opeenvolgende titel gaan. “Ik denk dat Ann-Sophie Duyck sowieso woensdag een podium ambieert. Zij heeft niet voor niets van het tijdrijden haar specialiteit gemaakt en gaat daar nog steeds vol voor. Duyck kan pieken naar belangrijke momenten. De kansen van Sara Van de Vel schat ik eveneens hoog in”, vervolgt Ludwig Willems. “Zij schoolde zich pas om van triatlete naar wielrenster en heeft nog een pak groeimarge. Vooral dan op technisch en tactisch vlak.”

“Ook Shari Bossuyt kan het Belgische wielrennen nog veel kleur bijbrengen. Bossuyt is echter pas herstellende na een val in de Oxyclean Classic Brugge-De Panne, waar ze een sleutelbeenbreuk opliep. Valerie Demey, die vorig jaar al zesde werd, zie ik ook wel dicht eindigen. En dan is er nog Julie Van De Velde. Zij laste na het klassieke voorjaar bewust een lange rustperiode in. Zij is pas terug van hoogtestage en de grote vraag is hoe zij die stage verteerde. Zij komt tijdens het BK opnieuw in competitie. Julie Van De Velde is voor mij hét grote vraagteken. Het is moeilijk te zeggen waar ze nu al staat. De te kloppen vrouw is echter Lotte Kopecky, die zeer zeker gaat voor een drie op drie”, besluit Ludwig Willems.

De vrouwen beginnen woensdag om 13u00 aan hun nationale titelstrijd, die loopt over 25 kilometer.

AANGERADEN