Monumentale misser Marcus Berg krijgt een staartje: honderden haatberichten, Zweden stapt naar politie

Bron © BELGA

Foto: Pool via REUTERS

De Zweedse voetbalbond gaat aangifte doen bij de politie nadat veteraan Marcus Berg het slachtoffer werd van haatspraak op sociale media. Berg (34) kreeg honderden online haatreacties over zich heen nadat hij een grote kans voor Zweden had gemist in het doelpuntenloos gelijkspel, maandag in de EK-wedstrijd tegen Spanje. De centrumspits schoot tijdens de openingsmatch in Sevilla van vlak voor de goal naast.

LEES OOK.Start in mineur voor Spanje: Zweedse muur laat zich niet slopen

Hoofd van de beveiliging Martin Fredman bevestigde dinsdag aan de Zweedse omroep SVT Sport dat er een rapport zou worden opgesteld en overhandigd aan de politie.

Hij zei dat alle acties worden ondernomen in overleg en overeenstemming met Berg, aangezien de commentaren opmerkingen bevatten die de Zweden als een illegale dreiging zouden beschouwen.

“Er zijn waarschijnlijk veel mensen die vandaag wakker zijn geworden en spijt hebben van wat ze hebben geschreven”, zei Fredman. “Misschien krijgen ze dan ook een telefoontje van de politie.”

Op de socialemediakanalen van Zweden stroomden al een hoop haatreacties binnen nadat Dejan Kulusevski positief had getest op het coronavirus. De speler werd ervan beschuldigd het virus in de ploeg te hebben gebracht na een etentje met vrienden.

Berg zou dinsdag op een persconferentie over de situatie praten.

Door Thomas Cami
AANGERADEN