Elia Viviani sprint op Italiaanse bodem naar ritzege in eerste etappe Adriatica Ionica Race

 ©  BELGAIMAGE

De Italiaan Elia Viviani (32) heeft dinsdag in eigen land de eerste etappe van de Adriatica Ionica Race gewonnen. De voormalige Europese kampioen, voor de gelegenheid aan de slag voor een nationale selectie, was in de massasprint de snelste na een golvende etappe van 185 kilometer tussen Trieste en Aviano.

Bron: BELGA

Een vlucht van vier weinig bekende renners en een wegvergissing waren de belangrijkste wapenfeiten van de openingsrit van de Adriatica Ionica Race, een jonge Italiaanse driedaagse wedstrijd van het niveau 2.1. Vijf kilometer voor de streep werden de vluchters Diego Sevilla, Luca Rastelli, Matteo Donega en Davide Cattelan gegrepen en maakte het peloton zich op voor de verwachte massasprint.

In die sprint toonde de 32-jarige Viviani zich sneller dan zijn landgenoten Davide Persico en Vincenzo Albanese. Viviani (winnaar van in totaal negen ritten in Tour, Giro en Vuelta) maakte begin vorig jaar de overstap van Deceuninck - Quick-Step naar Cofidis, maar kon nog maar één keer winnen voor zijn Franse ploeg: eerder dit jaar in Cholet. Deze week gaf Viviani zelf nog toe dat hij voelt dat hij ‘heeft gefaald bij zijn nieuwe ploeg’.

Viviani is meteen ook de eerste leider van de Adriatica Ionica Race. Woensdag eindigt de tweede etappe na 148 kilometer bovenop de Cima Grappa, een beklimming van liefst negentien kilometer aan meer dan acht procent gemiddeld.

Uitslag:

1. Elia Viviani (Ita/Italiaanse selectie): 4u02:02

2. Davide Persico (Ita)

3. Luca Pacioni (Ita)

4. Jakub Mareczko (Ita); 5. Enrico Zanoncello (Ita); 6. Andrea D’Amato (Ita); 7. Davide Boscaro (Ita); 8. Matteo Furlan (Ita); 9. Davide Martinelli (Ita); 10. Stefano Di Benedetto (Ita)... 12. Robbe Ceurens

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt