Michel Platini keert terug in het voetbal en wordt Franse vertegenwoordiger bij spelersvakbond Fifpro

 ©  EPA-EFE

Bron: BELGA

Michel Platini, die na een schorsing van vier jaar, die afliep in 2019, terug mag keren naar een functie in het voetbal, wordt de Franse vertegenwoordiger in het bestuur van Fifpro, de mondiale spelersvakbond. Dat bevestigt zijn entourage.

De benoeming tot vertegenwoordiger zou de terugkeer moeten betekenen van de voormalige sterspeler en coach van “Les Bleus”, nadat hij in 2015 werd afgezet als voorzitter van de UEFA.

“Ik heb altijd gezegd dat ik terug zou komen waar ik nuttig kon zijn. Ik heb ook altijd gezegd dat voetbal aan de spelers en de fans toebehoort”, reageerde Platini.. “Ik wil de spelers helpen, zodat hun plaats volledig wordt verdedigd en erkend en bovenal om samen met hen aan de toekomst van deze sport te bouwen.”

Platini’s terugkeer in het voetbal wordt gesteund door de huidige Fifpro-voorzitter, de 78-jarige Fransman Philippe Piat, die van plan is om de fakkel door te geven.

Platini, nu 65, werd eind 2015 geschorst van alle voetbal-gerelateerde activiteiten nadat hij in 2011 2 miljoen Zwitserse frank (1,8 miljoen euro) van de FIFA had ontvangen, gevalideerd door toenmalig voorzitter Sepp Blatter zonder een schriftelijk contract.

Volgens de Fransman ging het om een complot tegen zijn kandidatuur als voorzitter van de FIFA. Eind 2018 ging hij in de tegenaanval en legde hij een klacht neer wegens “laster en eerroof”.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten