Assisen Brussel: Kewal Singh schuldig aan eremoord op vrouw die wilde scheiden, lichaam nooit gevonden

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bron: BELGA

De jury van het hof van assisen van Brussel heeft Kewal Singh in de nacht van dinsdag op woensdag schuldig verklaard aan de moord op zijn echtgenote die in augustus 2012 verdween. Het lichaam van de vrouw werd nooit teruggevonden.

De jury oordeelde dat Kewal Singh zijn vrouw, Jugvinder Kaur die van Indiase origine was, heeft gedood omdat de echtscheidingsprocedure die zij had ingeleid, een aantasting was van zijn eer en die van zijn familie. De juryleden volgden volledig het requisitoir van advocaat-generaal Denis Goeman. De door de verdediging aangevoerde stelling van een vlucht naar het buitenland en van zelfmoord werd door de jury uitgesloten. “De enige geloofwaardige hypothese is die van opzettelijke doodslag”, aldus het hof in zijn arrest.

Parminder Singh Kakania, een ex-werknemer van Kewal Singh die werd vervolgd wegens medeplichtigheid en momenteel spoorloos is, werd door de jury vrijgesproken.  

Het onderzoek naar de dood van Kaur Jugvinder begon op 4 september 2012, toen een vriendin haar als vermist opgaf bij de politie. Ze had toen al ruim tien dagen niets van haar gehoord. Van dezelfde getuige vernam de politie dat Kaur Jugvinder haar man in maart 2012 had verlaten en dat ze met hun zoon in een gebouw in Evere woonde.

Het slachtoffer vertelde aan verschillende mensen dat ze door haar man en zijn familie was opgesloten, maar dat ze erin geslaagd was om te vluchten met haar eenjarige zoontje. Na deze scheiding diende het slachtoffer een klacht in tegen haar echtgenoot wegens bedreigingen via tussenpersonen, maar ook wegens intimidatie. Jugvinder Kaur gaf op 26 augustus 2012 voor het laatst een teken van leven. Het lichaam van de vrouw is nooit gevonden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten