Mathias Vergels legt uit waarom hij even niet optreedt: “Ik heb een constante toon in mijn oren, dat maakt zingen heel moeilijk”

Medische redenen. Meer uitleg werd gisteren niet gegeven over Mathias Vergels’ beslissing om zijn zomerconcerten af te zeggen. In een filmpje op Instagram geeft de acteur en zanger nu zelf tekst en uitleg. “Tijdens een repetitie is er iets gebeurd. Ik kreeg een luid geluid in mijn oren en hoor nu heel slecht.”

Wout Desmytere

“Men moet niet beginnen te speculeren”, zei manager Bob Savenberg gisteren aan Het Nieuwsblad. De medische klachten die Mathias Vergels (29) hadden gedwongen zijn zomerconcerten af te zeggen, waren niet levensbedreigend. Want zijn rol in Thuis kwam er niet door in het gedrang. “Ze beperken enkel zijn zangcapaciteiten”, klonk het. Maar wat er precies scheelde, dat wou de entourage van Vergels niet kwijt.

LEES OOK. Mathias Vergels zegt zomerconcerten af

Het hield zijn fans niet tegen om hem zelf te vragen wat het probleem was, vertelt de acteur in een filmpje op Instagram. “Er doen veel verhalen de ronde, ik krijg gigantisch veel vragen”, begint hij. “Maar zoals je ziet, ben ik fysiek helemaal in orde. Het betreft mijn oren. Er is tijdens een repetitie iets gebeurd met mijn in-ears (oordopjes, red.), waardoor ik ineens een luid geluid in mijn oren kreeg. En nu hoor ik gewoon heel slecht. Het is erg moeilijk om te zingen, met een constante toon in mijn oren. Daarom is het beter niet te spelen deze zomer. Hopelijk is het in september allemaal opgelost. Intussen blijven we schrijven aan een nieuw album, of toch aan nieuwe singles. Merci voor het begrip.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook