Gent Jazz kondigt nieuwe namen aan voor ‘Back to live’-festival

Bron © BELGA

Foto: Inge Kinnet

Gent -

Gent Jazz ‘Back to Live’, dat plaatsvindt tussen 8 en 18 juli, pakt woensdag uit met verschillende nieuwe namen. Onder meer Eefje de Visser, Absynthe Minded en Nordmann worden aan de affiche toegevoegd.

“Tickets voor de reeds aangekondigde dagen van Gent Jazz ‘Back to Live’ vliegen de deur uit en vandaag komen er nog twee volledige dagen bij”, aldus de organisatie.

De affiche wordt op zaterdag 10 juli aangevuld met 3Men In a BoaT ft. Louis Sclavis, op maandag 12 juli met de Jamaicaanse pianist Monty Alexander Trio. Indieband Cesar Quinn opent op zondag 11 juli, de Gentse groep Dayanne op zondag 18 juli.

Woensdag 14 juli trekt het festival dan weer de kaart van hiphop, soul en R&B met blackwave. als headliner, en TheColorGrey, Gaidaa en SPREEJ in hun zog. Met Nordmann is meteen ook de eerste naam bekend voor donderdag 15 juli. De band rond saxofonist Mattias De Craene maakte met “In Velvet” de beste Belgische plaat van 2020. Vrijdag 16 juli wordt een uniek Gents onderonsje met Eefje de Visser, Absynthe Minded en Loverman.

Tickets kosten tussen de 39 en de 44 euro en zijn enkel te koop via www.gentjazz.com. Daar is ook de volledige programmatie terug te vinden.

AANGERADEN