Sprinter Pascal Ackermann is woedend over zijn niet-selectie voor de Tour: “Ik begrijp het gewoon niet”

Foto: BELGA

BORA-hansgrohe maakte eerder deze week de selectie voor Tour bekend. Met Peter Sagan en zonder Pascal Ackermann. En daar was de Duitser bijzonder boos over.

LEES OOK. Peter Sagan dan toch naar zijn tiende Tour de France op rij

Met Wilco Keldermann, Emanuel Buchmann en Patrick Konrad mikt de ploeg op een goed klassement. Sagan krijgt het gezelschap van zijn maatje Daniel Oss en Ide Schelling mag debuteren in de Ronde van Frankrijk. Maar Ackermann, die blijft dus thuis en mag niet zijn allereerste Tour rijden. Volgens BORA-hansgrohe omdat hij uit vorm is.

Ackermann won in het verleden al twee ritten in de Vuelta en twee etappes plus de puntentrui in de Giro, maar dit seizoen kon hij nog geen prijs rijden. Vier derde plaatsen, dat is het in 2021. Maar de Duitser, die net een krachttraining had ingepland met het oog op de Tour, betwist dat zijn niet-selectie daarmee te maken heeft.

Sprinter Pascal Ackermann is woedend over zijn niet-selectie voor de Tour: “Ik begrijp het gewoon niet”
Ackermann (rechts) in volle sprint tegen Caleb Ewan. Foto: BELGA

“Ik ben meer dan teleurgesteld”, klinkt het bij Radsport News. “Ralph Denk (de teammanager, red.) is normaal iemand die altijd zijn woord houdt, maar deze keer heeft hij dat zeker niet gedaan. Er werd mij verteld dat ik drie jaar lang de Tour zou rijden en dat ik mij daar absoluut geen zorgen over moest maken. Zonder die belofte, had ik nooit mijn contract getekend. Daar moet je bij stilstaan en daarom ben ik zo extreem teleurgesteld.”

“Natuurlijk kon ik dit seizoen nog niet winnen”, ging Ackermann verder. “Maar dat is geen reden om mij niet te laten deelnemen is de vorm oké is. En dat is zo. Als ik wist dat ik totaal uit vorm was, dan zou ik het begrijpen. Maar iedereen weet, en dat kan je aflezen van mijn cijfers, dat dit niet de reden is voor mijn niet-selectie. Ik begrijp het niet en het team weet dat ook.”

Radsport News suggereert verder dat de Tourselectie van Sagan het teken kan zijn dat de Slovaak bij BORA-hansgrohe gaat blijven. Ackermann, daarentegen, wordt gelinkt aan UAE Team Emirates.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN