Twee doden bij schietincident in Duitsland, vermoedelijke dader opgepakt

Bron © bild, belga

Archiefbeeld Foto: Julian Stratenschulte/dpa

Bij een schietincident in het Duitse Espelkamp, in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, zijn donderdagmiddag twee mensen om het leven gekomen. Een moordbrigade van de politie in Bielefeld heeft het onderzoek overgenomen. De vermoedelijke dader is intussen gearresteerd in Diepenau, in de naburige deelstaat Nedersaksen. Dat heeft de politie bekendgemaakt..

Een woordvoerder van de politie deelde mee dat de politie ’s ochtends een oproep van het noodnummer had ontvangen, omdat er in het centrum van Espelkamp meerdere schoten waren gelost. “De agenten hebben hier in de buurt van een woonhuis iemand met schotwonden aangetroffen en niet ver van deze straat in een zijstraat een ander iemand”, aldus de woordvoerder. “De hulpdiensten, ambulancedokter en een reddingshelikopter werden ingezet, maar uiteindelijk tevergeefs: we moeten nu vaststellen dat we met twee doden te maken hebben.”

Hoewel de speurders in de eerste minuten na het misdrijf vreesden dat ze met een doorgedraaide schutter te maken hadden, gingen ze later uit van moord. Hoe de dader de slachtoffers - een man en een vrouw - kende, is vooralsnog onzeker. Een moordbrigade van de Bielefeldse politie heeft het onderzoek intussen overgenomen. Volgens de plaatselijke krant Westfalen-Blatt waren politieagenten uit de hele regio opgetrommeld voor de zoektocht naar de dader. Donderdagmiddag werd ook een zogenaamd Spezialeinsatzkommando (SEK), een bijzondere tactische politie-eenheid ingezet.

Espelkamp is een stad van 25.000 inwoners, op 85 kilometer ten westen van Hannover.

Door jvh, mtm
AANGERADEN