In Gent worden nu ook massaal twintigers opgeroepen voor vaccins

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Gentenaar en geboren in 1994, 1995 of 1996? Dan kan je de komende dagen een uitnodiging voor een vaccin verwachten.

Het vaccinatiedorp in Flanders Expo draait op volle toeren. Volgende week verwacht de stad een ‘monsterlevering’ van 41.000 vaccins. Daarvoor zijn er tienduizenden uitnodigingen verstuurd. Niet iedereen boekt echter meteen een afspraak, bijvoorbeeld om te voorkomen dat een tweede afspraak vakantieplannen doorkruist.

Om te voorkomen dat er daardoor vaccins niet gebruikt zouden worden, zijn er massaal uitnodigingen uitgestuurd in Gent. Mensen die geboren zijn in 1993 of eerder kregen deze week een uitnodiging. De komende dagen is het aan geboortejaar 1994, 1995 en mogelijk al 1996.

Over hoeveel mensen zich laten vaccineren in de jongere leeftijdscategorieën, is het nog te vroeg om conclusies te trekken. De vaccinbereidheid bij de vijftigplussers ligt voorlopig al rond de 90 procent.

“Hopelijk laten de jongeren zich even enthousiast vaccineren”, zegt schepen van Gezondheid en Zorg Rudy Coddens (Vooruit). “We houden de bereidheid in de gaten en leveren een extra inspanning wanneer nodig.” De kaap van 140.000 gevaccineerde Gentenaars is intussen bereikt.

Door Max Dedulle
AANGERADEN