Bisnummer voor Elia Viviani in Adriatica Ionica Race, Lorenzo Fortunato pakt eindwinst

 ©  BELGAIMAGE

De Italiaan Elia Viviani heeft donderdag in eigen land de derde (en laatste) etappe van de Adriatica Ionica Race op zijn naam geschreven na erg nipte sprintwinst. De eindzege in de Italiaanse rittenwedstrijd voor de Pro Series gaat naar zijn landgenoot Lorenzo Fortunato.

Bron: BELGA

Fortunato (Eolo-Kometa) begon na winst bovenop Monte Grappa als leider aan de slotrit van 157 kilometer tussen Ferrara en Comacchio. Ondanks de vlakke wegen was die verraderlijk: er stonden verschillende gravelstroken op het menu. Maar toch werd het uiteindelijk een sprint, en daarin haalde Viviani het met een banddikte verschil voor zijn landgenoot Jakub Mareczko.

Viviani, in voorbereiding op de baanwielrenonderdelen op de Olympische Spelen in Tokio, verdedigde in de Adriatica Ionica Race de kleuren van een nationale selectie. Het is voor de 32-jarige Viviani de derde overwinning van het seizoen. Dinsdag won hij ook al de openingsetappe, eerder dit jaar was hij in dienst van zijn merkenteam Cofidis de snelste in Cholet.

De top drie van het klassement veranderde niet meer. Fortunato gaat in de eindstand twee renners van Astana vooraf: de Eritreër Merhawi Kudus en de Kazach Vadim Pronskiy.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt