Antwerps provinciebestuur betreurt verbod Tomorrowland: “Zware klap voor de evenementensector”

Foto: DBA

Boom / Rumst -

Het Antwerpse provinciebestuur betreurt de beslissing van de burgemeesters van Boom en Rumst om geen vergunning te geven aan Tomorrowland voor dit jaar en heeft het over “een zware klap voor de evenementensector”.

LEES OOK. Ook uitgestelde editie van Tomorrowland mag dit jaar niet doorgaan: “Dit is een mokerslag”

“De deputatie - en uiteraard ook Provinciaal Domein De Schorre - betreurt dat Tomorrowland niet kan doorgaan en rekende op een voorwaardelijk ‘ja’”, klinkt het donderdagavond. “De nodige toelatingen zouden nu nog niet verkregen kunnen worden, wegens geen garantie voor de gezondheid en de veiligheid. Einde augustus is echter nog wel even en augustus zou dé maand worden om de relance van de door de Covid-crisis getroffen sectoren maximaal mogelijk te maken.”

Gedeputeerde Jan De Haes (N-VA), bevoegd voor De Schorre, wijst ook op de economische schade van de beslissing van zijn partijgenoten. “Festivals als Tomorrowland geven niet alleen een economische boost aan de regio”, zegt hij. “Via de vele toeleveranciers en het traject van de bezoekers uit alle mogelijke uithoeken, al is het deze keer enkel uit de eer, wordt heel Vlaanderen hierdoor getroffen.”

AANGERADEN