Lotte Kopecky wil op BK wielrennen “toeslaan op het juiste moment”

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Tijdens het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Ingelmunster kon Lotte Kopecky  (Liv Racing) haar supervorm andermaal etaleren. Ze haalde het daar van Julie Van De Velde en Julie De Wilde en liet hen respectievelijk 14 en 17 seconden achter. Het werd de derde titel op rij in die discipline voor Kopecky. In Waregem gaat ze voor een tweede opeenvolgende tricolore trui als Belgisch kampioene op de weg.

Bron: BELGA

“Ik heb er woensdag een mooie repetitie op nagehouden. Het parcours van zondag is maar zo’n 122 kilometer lang. Dat betekent meteen ook dat er heel nerveus zal gekoerst worden en dat de hele wedstrijd. Ik heb enkel Valerie Demey als teamgenote binnen mijn team Liv Racing. Jolien D’hoore zit helemaal alleen en ook Julie Van De Velde is bij haar team de enige pion. Men kan dus van mij niet verwachten dat ik vanaf kilometer 1 de koers ga dragen of in handen ga nemen. Het zal erop aan komen zuinig om te springen met de krachten en toe te slaan op het juiste moment”, geeft Lotte Kopecky mee.

Vorig jaar verliep de titelstrijd bijzonder spannend. Het duurde een poosje voor de jury, na een sprint tussen Kopecky en D’hoore, eerstgenoemde aanwees als winnares. “Dat moet dit jaar niet voor mij. Het waren bange momenten. Het liefst van al zou ik alleen toekomen, dat ik op 10 kilometer van de finish al zeker ben van de eindzege. Je hebt zoiets spijtig genoeg niet op bestelling. Het is afwachten en kijken hoe de koers verloop. Ik verwacht ook dat men serieus op mijn wiel zal rijden. Dat is ook wel ergens logisch, ik start nu eenmaal als favoriete. Mooi is ook dat wij niet meer heel vroeg op pad gestuurd worden. Wij mogen nu al starten om 10 uur en dat scheelt toch een pak qua voorbereiding op zo’n heel belangrijke wedstrijd”, weet Lotte Kopecky.

 

 ©  BELGA

Bondscoach Willems maakt zich op voor “mooie nationale titelstrijd” bij vrouwen

Afgelopen woensdag verdedigde Lotte Kopecky in Ingelmunster met verve haar Belgische titel in het tijdrijden. In Waregem moet ze zondag weer aan de bak wil ze nog een seizoen met het tricolore shirt om de schouders rondrijden tijdens de wegkoersen. De uittredende kampioene start er aan de Hippodroom als een van de topfavorieten voor de eindzege. Ook de dit jaar afscheidnemende Jolien D’hoore mag zich weer tot het kransje van de absolute kanshebbers rekenen waar onder ander ook Jesse Vandenbulcke, Sara Van De Vel, Valerie Demey en Julie Van De Velde deel van uitmaken.

“Wij zetten met het Belgisch kampioenschap ook dit jaar een traditie verder. De topfavorieten voor de eindzege zitten eigenlijk een beetje geïsoleerd en kunnen niet terugvallen op een grote ploeg. Dat is nu al jaren zo. Indien het parcours echt super zwaar is dan is er een natuurlijke selectie maar de omloop van komende zondag is dat niet echt. Er is een eerste gedeelte met vlakke aanloopronden. Enkel de finale is wat pittiger met wat kasseizones en de Holstraat met de Karmeldreef”, stelt bondscoach Ludwig Willems.

Bij de kandidaat winnaars mogen Lotte Kopecky en Jolien D’hoore zich rekenen. “Die twee steken er zeker bovenuit. Vooral Lotte dan. Jolien kende een ietwat moeilijk seizoenbegin maar zij wil haar carrière zeker afsluiten met een klapper. Maar ik verwacht ook veel van Jesse Vandenbulcke. Tijdens het BK in Gent liet ze al zien dat ze mooi uit de hoek kan komen en ze reed afgelopen woensdag een zeer goede tijdrit. Valerie Demey, Julie Van De Velde, Sara Van De Vel mogen we toch ook niet vergeten. Een massasprint verwacht ik zeker niet. De weersvoorspellingen hebben het alvast over een warme dag. Hopelijk niet subtropisch zoals tijdens het BK tijdrijden. Een ding is zeker: het zal, opnieuw, een mooie nationale titelstrijd worden”, meldt Ludwig Willems.

LEES OOK

Nu in het nieuws