Naar concert van Bruce Springsteen in New York? Dan mag je niet ingeënt zijn met AstraZeneca

 ©  AFP

Bron: NEW YORK TIMES

Op 26 juni zal The Boss in New York voor het eerst opnieuw optreden sinds de coronapandemie. Maar wie wil meegenieten van Springsteens muziek moet aan de ingang een vaccinatiebewijs kunnen tonen. Enkel wie ingeënt is met Morderna, Pfizer/BioNTech en Johnson & Johnson zal de zanger aan het werk kunnen zien.

Slecht nieuws voor de fans uit Canada, waar 1,7 miljoen mensen het AstraZeneca vaccin gekregen hebben. Want wie naar het concert in New York wil, mag enkel gevaccineerd zijn met een vaccin dat goedgekeurd is door de FDA. “Burn in the USA”, kopte de krant Toronto Star deze week na het horen van de maatregel. AstraZeneca is namelijk niet goedgekeurd door het Amerikaanse Food and Drug Administration. Nochtans gaan de grenzen tussen Canada en de Verenigde Staten maandag normaal gezien opnieuw open. Het St. James Theatre in New York, waar het concert plaatsvindt, gaf aan zich gewoon te houden aan de maatregelen van de staat.

Jongeren onder de 16 jaar zullen niet gevaccineerd moeten zijn, maar ze zullen wel vergezeld moeten worden door een volledig gevaccineerde volwassene. Die jongeren moeten ook een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Er komen geen uitzonderingen voor wie niet gevaccineerd wou of kon zijn.(lto)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten