Oliver Naesen over koersen tegen Wout van Aert en Mathieu van der Poel: “Dankzij die twee zitten we precies in de MotoGP”

Oliver Naesen is altijd goed voor een paar goeie uitspraken en dus haalde La Dernière Heure de gewezen Belgische kampioen voor de microfoon voor een podcast. En daarin ging het onder anderen over die twee concurrenten van hem, Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Vincent Van GenechtenBron: La Dernière Heure

LEES OOK. Waarom “eigenzinnige” Mathieu Van der Poel zo goed zit bij Alpecin-Fenix: “INEOS kan zijn salaris verdubbelen, maar...”

Het was niet bepaald het meest succesvolle voorjaar voor de 30-jarige Naesen. Buiten een vierde plek in de E3 Saxo Bank Classic en een zevende in de Tro-Bro Léon moest hij het stellen met uitslagen buiten de top tien. En ‘Oli’ zag die twee crossers onderweg alweer schitteren.

“Ik had dit voorjaar echt bang toen Van Aert aanviel”, aldus Naesen na een vraag over de Tiegemberg, zijn angstgegner, in de E3. “Uiteindelijk was het Van der Poel die reageerde en Van Aert die eraf moest. Op zich is die klim niets bijzonders, maar als de toppers de gashendel opentrekken… Dan doet het pijn. Als ik toen zelf de benen had gehad, was ik zelf aangevallen. Maar als die twee doortrekken, dan gaat het te snel. Ik heb afgezien daar.”

 ©  BELGA

Naesen is er vaak bij, maar een klassieker winnen is zo moeilijk door de tegenstand van wereldformaat. “Elke generatie heeft zijn kampioenen. Ik heb Boonen - Cancellara meegemaakt . Dan Van Avermaet - Sagan. En nu Van Aert - van der Poel. Maar Tom Boonen en Fabian Cancellara zag je alleen in het voorjaar en misschien een paar ritten in de Tour. Mathieu en Wout winnen aan het begin van het seizoen en zijn favoriet in alle klassiekers. Vorig jaar was Van Aert ook nog eens de beste renner in de Tour. Daarna gaan ze even op vakantie alvorens alle veldritten naar hun hand te zetten. Die twee staan ​​non-stop aan de top. Of dat frustrerend is? Het is meer motiverend, al zou het leuk zijn als ze net iets minder goed zouden zijn (lacht). Of ik ze kan bijbenen? Dan zal ik meer talent nodig hebben. Ik was ook wat ziek in Parijs-Nice en daarna haalde ik mijn niveau niet meer.”

Of misschien is Naesen een beetje té sympathiek? “Ik denk het niet. Tijdens wedstrijden duw ik, zoals iedereen. Als ik een bepaalde plek wil innemen, dan doe ik dat ook. Zelfs als ik daarvoor mijn beste vriend opzij moet duwen. Ik mis gewoon een paar extra watt. Voor een klassieke renner ben ik best snel in de sprint, maar die mannen zijn supersnel. Je moet ze al kunnen volgen en daarna zo fris mogelijk aan de finish geraken. Wetende dat ze een beter eindschot hebben. Dat is uitdagend. Soms vraag ik me echt af hoe ik die kerels in godsnaam moet aanvallen met een fiets. Het is precies MotoGP bij hen (lacht).”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten