Kim Kardashian bekent: “Ik was superwanhopig en zocht de paparazzi zelf op”

Bron © telegraaf

Ze was een van de eersten die wereldberoemd werd zonder dat mensen precies wisten wat ze kon of wat ze precies deed. Maar Kim Kardashian had één groot talent: zichzelf steeds weer in de schijnwerpers plaatsen. De nu succesvolle zakenvrouw en advocatenstudent werd er al vaak van beschuldigd zelf de paparazzi te bellen. Niet waar, zegt ze zelf. Maar ze onthult wel enkele andere trucs die ze al gebruikte om in de spotlights te komen.

De nu 40-jarige Kim Kardashian droomt ervan om gewoon weer eens boodschappen te kunnen doen zonder herkend te worden. Toch was het jarenlang haar ultieme droom om zó beroemd te worden dat iedereen haar kende. Ze wilde maar één ding en dat was opgemerkt worden door de paparazzi. Dat vertelde ze bij de reünie van realityreeks Keeping up with the Kardashians, donderdag op E!.

De realityster moest er dan ook niet aan denken om meteen naar huis te gaan na de opnames van hun toen nog relatief onbekende show Keeping up with the Kardashians. “Als ik perfect gekapt en opgemaakt was voor de show, ging ik dat er echt niet thuis afhalen.” In plaats daarvan reed Kim Kardashian naar Robertson, een grote winkelboulevard in Los Angeles voor de rijken en beroemdheden waar het wemelt van de sterren en de paparazzi. Net als restaurant The Ivy aan die straat. “Ik wist exact waar ze zaten en waar ik moest zijn.”

“Ik stopte bij The Ivy om daar iets te halen. Al was het maar een broodje om mee te nemen. Of zelfs een lege tas. Echt, wat ook maar. Of ik liep gewoon naar binnen en deed dan net of ik iets had laten liggen. Dan vroeg ik bijvoorbeeld of ze mijn zonnebril gevonden hadden.” Ja, erkent ze na al die jaren, ze was “superwanhopig”. “Ik denk dat ik er nu wel over kan praten omdat het achteraf zo grappig is. We hadden er misschien eerlijker over moeten zijn.”

Spijt van één iets

Ondanks al haar ’harde werk’ om in de spotlights te komen, bezorgde haar beruchte sekstape haar en de realityshow rond de Kardashians in 2007 de meeste publiciteit, vermoedt Kim. Toch verwenst ze de tape. “Ik probeer nergens spijt van te hebben. Maar als ik dan toch één van de stomme dingen uit mijn leven ongedaan kan maken, dan is dat het waarschijnlijk.”

Kim Kardashian bekent: “Ik was superwanhopig en zocht de paparazzi zelf op”
Een bekende man hebben, helpt al evenzeer om in de aandacht te komen. Foto: REUTERS

Ze wist haar roem nog verder aan te zwengelen door met de ene na de andere beroemde man te daten, waarbij Kanye West wel de kroon spant. Haar scheiding van de artiest, die ze “altijd als familie zal blijven beschouwen”, werd ook weer breed uitgemeten in de pers. Maar nu ze toch al wereldfaam heeft, kan Kim die aandacht dit keer missen als kiespijn. Ze overweegt nu zelfs om met iemand te daten die niet bekend is. En dat is in Kardashian-land, waar momager Kris Jenner naar verluidt ook met harde hand regeert over het liefdesleven van haar dochters, toch wel een héél ongewone move.

Maar Kim heeft daar wel een verklaring voor. “Weet je, jaren geleden was ik totaal anders dan nu. Ik weet nu wat privacy is en waardeer dat veel meer dan vroeger. Dit keer wil ik gewoon iets dat écht oprecht is.”

AANGERADEN