Slechte timing: bloedheet én problemen met kraantjeswater in Sint-Amandsberg

Gent / Sint-Amandsberg -

Zeer vervelend met dit warme weer: op verschillende plaatsen in Sint-Amandsberg komt er weinig of geen water uit de kraan. “Er is iets misgegaan met onze voorziening”, zegt watermaatschappij Farys.

Een fris glaasje kraantjeswater drinken met dit warme weer? Bij verschillende huishoudens in Sint-Amandsberg duurt het door een laag debiet langer dan normaal voor dat glas vol is. In sommige huizen komt er gewoon geen water uit de kraan. Onder meer in de Alfons Braeckmanlaan, op de Antwerpsesteenweg en in de Ambachtstraat zijn er problemen.

Farys is op verschillende plaatsen werken aan de waterleiding aan het uitvoeren. De watermaatschappij had omleidingen voorzien om de watertoevoer te garanderen. “Er is iets misgegaan of er wordt meer water afgenomen dan we voorzien hadden in onze verschillende scenario’s”, zegt Bruno Pessendorffer, woordvoerder van Farys.

De watermaatschappij laat weten dat het probleem vrijdag tussen 16 uur en 17 uur opgelost zou moeten zijn. Komt er geen water uit uw kraan en heeft u dringend water nodig, neem dan contact op met de defectenlijn van Farys op het nummer 078/35.35.88

Door Sander Luyten
AANGERADEN