Hopelijk met evenveel succes als in de Giro: Victor Campenaerts mag naar de Tour met Qhubeka-Assos

Foto: photo Marc Van Hecke

Victor Campenaerts staat aan de start van de Tour. De werelduurrecordhouder reed al de Giro en pakte daar ook een ritzege. Met Nic Dlamini staat ook een opmerkelijke naam op de lijst.

Voor Campenaerts is het zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. De tijdrijder omgeschoold naar aanvaller/klassiek renner heeft wel al vijf Giro’s en twee Vuelta’s betwist.

Verder krijgt Campenaerts het gezelschap van Simon Clarke, Michael Gogl, Max Walscheid, Sean Bennett, Sergio Henao en Fabio Aru. De verrassendste naam in de selectie is echter Nic Dlamini. De Zuid-Afrikaan groeide door uit het jeugdteam van het toenmalige MTN-Qhubeka en is de eerste gekleurde Zuid-Afrikaan ooit die aan de start van de Tour de France staat. “Zijn selectie representeert alles waar wij als team voor staan en wat we opgebouwd hebben: hoop, kansen geven en een platform op het allerhoogste niveau, de Tour de France”, stelt teambaas Douglas Ryder over Dlamini.

Campenaerts is op de teamwebsite ook blij met zijn selectie. “Dit wordt mijn eerste Tour. Ik ben blij om na een geweldige Giro ook te kunnen starten in Frankrijk. We haalden enkele mooie resultaten, maar hadden ook gewoon een leuke tijd omdat we één team zijn en we de teamspirit ‘Ubuntu’ najagen.”

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN