Amerikaanse autoriteiten onderzoeken 30 crashes met zelfrijdende Tesla’s

 

 ©  AP

In de Verenigde Staten loopt er een grootschalig onderzoek naar zelfrijdende auto’s. De Amerikaanse toezichthouder heeft dertig zaken geopend rond crashes met Tesla’s waarbij sinds 2016 ook al tien doden vielen.

De National Transportation Safety Board (NTSB) heeft het persagentschap Reuters inzage geven in een lijst van crashes met Tesla-auto’s die momenteel onderzocht worden. Slechts bij drie van die dertig crashes wordt de autopiloot niet als oorzaak aangeduid.

De autopiloot, die sommige taken overneemt tijdens het rijden, was bij minstens drie Tesla’s betrokken bij fatale ongevallen sinds 2016. Dat heeft de NTSB gezegd. De toezichthouder heeft ook al kritiek geuit op het gebrek aan veiligheidssystemen bij de autopiloot. Die autopiloot laat mensen toe lange tijd het stuurwiel los te laten.

Volgens de lijst zijn er ook zes onderzoeken geopend naar zelfrijdende systemen van andere autofabrikanten. Daarbij zouden twee Cadillac’s zijn, een Lexus, een Navya en twee Volvo’s.  (sgg)

LEES OOK. Politie betrapt bestuurder voor derde keer terwijl hij dutje doet in zelfrijdende Tesla: “Gewoon een beetje moe”

LEES OOK

Nu in het nieuws