Safety Jogger drie jaar partner van Lefeveres Quick-Step-ploeg

Foto: Stefaan Beel

Met Safety Jogger heeft het WorldTourteam van Patrick Lefevere een nieuwe partner voor de volgende drie seizoenen. De multinational uit Oudenaarde, gespecialiseerd in beschermend materiaal voor elke werkomgeving, hoopt in de 120 landen waar de producten nu verdeeld worden, nog groter te worden.

“Met dezelfde spirit als The Wolfpack”, stelde CEO Tom Gybels. Als winnaars in de global safety shoenenmarkt, voelden we onmiddellijk dat we aansluiten bij het team van Patrick Lefevere. Daarbovenop werd het bedrijf in 2001 gesticht in Oudenaarde, dat toch het kloppend hart is van het wielrennen.”

Safety Jogger komt volgend jaar op de shirttrui waar Deceuninck wegvalt en Quick Step een nieuw, lang engagement aanging. Yves Lampaert, de kakelverse kampioen tijdrijden vroeg de CEO welke beschermende schoenen hij aanraadde om op de boerderij te werken. Repliek van Patrick Lefevere: “Ik heb liever dat mijn renners na hun koerscarrière werken… Ik ben wel heel blij dat er opnieuw een bedrijf bijkomt dat Vlaams is en ook al van niet ver uit de buurt is.” Safety Jogger zette de eerste stappen in het wielrennen lang geleden in het veldrijden.

(hc)

Door Hugo Coorevits
AANGERADEN