Kim Jong-un zegt dat Noord-Korea zich moet voorbereiden op “zowel dialoog als confrontatie” met VS

 

 ©  EPA-EFE

Bron: BELGA

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un vindt dat zijn land zich moet voorbereiden op “zowel de dialoog als de confrontatie” met de Verenigde Staten. Dat meldt het door de staat gecontroleerde nieuwsagentschap KCNA vrijdag.

Kim deed die uitspraak tijdens een plenaire vergadering van het centraal comité van de Arbeiderspartij. Daarbij werd aandacht besteed aan de “beleidsvoornemens van de nieuw ontstane Amerikaanse regering” van president Joe Biden.

Kim Jong-un riep ook op tot “een scherpe en snelle reactie op de snel veranderende situatie en een focus op een stabiele beheersing van de situatie op het Koreaanse schiereiland”, meldt KCNA. 

“Grote blunder van Biden”

Pyongyang had Biden eerder al beschuldigd van het voeren van een “vijandig beleid” en noemde het een “grote blunder” van de Democraat om te zeggen dat hij de dreiging die uitgaat van het nucleaire programma van Noord-Korea zou aanpakken “door middel van diplomatie, maar ook door middel van strenge afschrikking”.

De huidige Amerikaanse president had vorige maand nog felle kritiek geuit op zijn voorganger Donald Trump, die twee keer een topontmoeting met Kim Jong-un had georganiseerd zonder concrete resultaten te boeken. “Ik zal hem geen internationale erkenning bieden” als daar niets tegenover staat, zo luidde het.

LEES OOK

Nu in het nieuws