Na “het meest verdrietige jaar uit zijn leven” weer goed nieuws voor Marco Borsato

De split tussen Marco Borsato en Leontine leek vorig jaar nog definitief, maar na verschillende geruchten bevestigt de zanger dat het koppel opnieuw samen is. 

De split tussen Marco Borsato en Leontine leek vorig jaar nog definitief, maar na verschillende geruchten bevestigt de zanger dat het koppel opnieuw samen is. ©  Anneke Janssen

Want zij, zij is de zon en de maan voor mij. Zij is het beste van allebei. Marco Borsato zingt die tekst al jaren, maar de eerstvolgende keer dat hij ze live kan brengen wordt voor de Nederlandse zanger wellicht extra speciaal. Nadat hij zich onlangs liet ontvallen dat hij opnieuw aan het daten was met zijn ex-vrouw Leontine, bevestigde hij vrijdagochtend op JOE dat ze opnieuw verkering hebben.

Wout Desmytere

Ze waren opnieuw aan het daten, hij en zijn ex-vrouw Leontine (53). Dat vertelde Marco Borsato (54) een maand geleden nog aan de Nederlandse pers. Een foto op Instagram – van fladderende vlinders met daaronder love is in the air geschreven – deed de geruchtenmolen op volle toeren draaien.

Was de verzoening eindelijk een feit? Toen de zanger vrijdagochtend te gast was op radiozender JOE, werd de vraag hem gesteld. Met het antwoord we hebben het op dit moment heel leuk nam presentatrice Anke Buckinx geen genoegen. Na eventjes aandringen kwam het er dan toch uit. “We hebben opnieuw verkering”, zei Borsato.

Affaire

Begin vorig jaar ging het koppel, na een relatie van 23 jaar, uit elkaar. Het koppel heeft drie kinderen: Luca, Senna en Jada. Het was, op z’n zachtst gezegd, een nogal tumultueuze periode voor de Nederlandse artiest. In 2020 zou hij zijn dertigjarige carrière vieren, maar hij kijkt er nu op terug als “het meest verdrietige jaar uit mijn leven”. Nog voor de pandemie alles kwam stilleggen, kampte Borsato al met een burn-out. Optredens, muziek, tv-programma’s, ze waren sowieso al uit den boze.

Niet lang daarvoor had Borsato al toegegeven dat hij in 2009 een affaire had beleefd met de Nederlandse concertpianiste en componiste Iris Hond (32). Leontine bleef haar man echter steunen en het zag ernaar uit dat hun relatie de storm zou overleven. Tot ze in februari 2020 bekendmaakten dat het tot een breuk was gekomen. Van openlijke vijandigheid was echter nooit sprake.

Borsato bleef stil, tot twee maanden geleden. Hij bracht het nieuwe nummer Een moment uit, duidelijk geïnspireerd door de gebeurtenissen. Leontine was er door geraakt. “Echt prachtig, lieverd”, schreef ze aan Borsato. “Het raakt me. Zo mooi, puur en liefdevol.” De band tussen de twee bleef dus sterk. Ze gingen opnieuw daten, hetzij “zonder vaste vorm”.

Maar nu bevestigt de zanger dus dat hij opnieuw een koppel vormt met Leontine. “We kennen elkaar al 25 jaar, alles is nieuw en anders, maar ook vertrouwd en veilig”, aldus Borsato. “We gaan nog niet meteen opnieuw samenwonen, maar het is aan.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook