OEFENWEDSTRIJDEN. Henry met hattrick voor OHL, Gianni Bruno scoort bij AA Gent

Foto: BELGA

OHL heeft vrijdagavond zijn tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding met ruime 5-1 cijfers gewonnen tegen de buren van Wijgmaal, dat in Tweede Nationale uitkomt. Thomas Henry, die verregaande interesse van Swansea geniet, tekende gewoon present en maakte een hattrick op negen minuten tijd. In Oost-Vlaanderen deed Dikkelvenne AA Gent schrikken en scoorde Gianni Bruno zijn eerste goal als Buffalo.

Marc Brys wilde wat jongeren aan het werk zien en begon met een piepjong elftal vol beloften. Het duurde lang voor de Leuvenaars iets konden forceren, maar vijf minuten voor de rust was het de jonge Nsingi die 1-0 maakte. Een minuutje later verdubbelde met Allemeersch een andere belofte de score.

Na de rust stuurde Brys negen nieuwe mannen de wei in, en speelde hij min of meer met zijn sterkste elftal. In eerste instantie maakte die A-ploeg geen al te beste beurt. Wijgmaal kon er zijn voet naast zetten en Robin maakte zelfs de aansluitingstreffer. Na de drankpauze kwam OHL alsnog onder stoom en maakte Henry drie doelpunten op negen minuten tijd om zo de 5-1 eindstand vast te leggen.

Henry geniet concrete belangstelling van de Engelse tweedeklasser Swansea, dat een kleine zes miljoen euro biedt voor de Franse spits, maar bewees vrijdag dus nog eens zijn waarde voor OHL. Zonder zijn neus voor goals ziet de ploeg er bij de Leuvenaars plots heel anders uit. Het is voor Marc Brys op dit moment hopen op snelle duidelijkheid over de transfers, zowel uitgaand als inkomend. OHL deed nog altijd geen enkele inkomende transfer en beschikt op vijf weken van de competitiestart over een erg onvolledige kern.

OHL: Thamsatchanan (46‘ Ravet), Bese (46’Patris), Raemaekers (46’ Ngawa), Schingtienne (46’ De Norre), Ouedraogo (85’ Bese), Asante(46’ Maertens (76’ Vekemans) ), Keita, Ngingi (46’ Mercier), Vekemans (46’ Aguemon), Tahara (46’ Schrijvers), Allemeersch (46’ Henry)

Doelpunten: 40‘ Nsingi 1-0, 41’ Allemeersch 2-0, 53’ Robin 2-1, 70’ Henry 3-1, 75’ Henry 4-1, 79’ Henry 5-1

Buffalo’s boeken eerste oefenzege: moedig Dikkelvenne laat AA Gent schrikken maar Odjidja en co zetten orde op zaken.

Hein Vanhaezebrouck laat er geen gras over groeien. Amper twee dagen nadat AA Gent de groepstrainingen hervatte, werkten de Buffalo’s al hun eerste oefenwedstrijd af. Op bezoek bij amateurclub KSC Dikkelvenne bracht de Gentse coach voor en na rust een ander elftal tussen de lijnen. Gent morste voor rust met de kansen en kwam in de tweede helft zelfs op achterstand. Maar onder impuls van een opvallend scherpe Odjidja werd het uiteindelijk nog een vlotte 2-3 overwinning voor de Buffalo’s .

OEFENWEDSTRIJDEN. Henry met hattrick voor OHL, Gianni Bruno scoort bij AA Gent
Foto: fvv

Een prima grasmat, stralende zon én 400 enthousiaste toeschouwers. De Gentse fans waren trouw op post in Dikkelvenne. De eerste oefengalop van het nog prille seizoen betekende dan ook een eerste bescheiden ‘post-covid’ reünie voor het blauw-witte supporterslegioen.

Een ideale setting voor een leuke oefenpot en de spelers van HVH hadden er inderdaad ook zin in maar vroege pogingen van Hjulsager, De Sart en Oladoye leverde geen vroeg doelpunt op. Na een korte drankpauze ging het Gentse eenrichtingsverkeer verder.

Geen penalty voor Kums

Opnieuw lieten de Gentse bezoekers prima mogelijkheden onbenut: Tissoudali en Hjulsager leken op weg naar een eerste treffer maar faalden in de zone van de waarheid. Kums claimde nog een strafschop en nieuwkomer De Sart waagde nog tevergeefs zijn kans.

Na de pauze verschenen een totaal ander Gents team tussen de lijnen. Maar het spelbeeld bleef onveranderd. De terugkeer van ‘chouchou’ Chakvetadze en het debuut van Bruno zorgde voor voldoende gespreksstof bij de fans maar het was warempel de thuisploeg die kort na rust via een elfmeter op voorsprong kwam. Cardon liet vanop de stip debutant Fortin geen kans en zorgde zo voor enige nervositeit in de Gentse rangen (1-1).

OEFENWEDSTRIJDEN. Henry met hattrick voor OHL, Gianni Bruno scoort bij AA Gent
Foto: fvv

Nieuwkomer Bruno opent zijn rekening

Maar op aangeven van aanvoerder Odjidja kon Van Daele op het uur alweer gelijkmaken (1-1). Gent duwde het gaspedaal nu nog wat nadrukkelijker in. En toen de thuisdoelman zich verslikte in een balcontrole, aarzelde Bruno niet om zijn eerste doelpunt in Gentse loondienst te scoren (1-2).

Ondertussen testte een zeer bedrijvige Chakvetadze - kan hij dit seizoen alle blessureleed doen vergeten? - ook nog eens de vuisten van Van Goethem. Maar even later stond het toch 1-3 toen Pollet een lage voorzet van George in eigen doel verwerkte. In de slotfase milderde Nasseredine Mazouz nog voor de thuisploeg en gaf zo Hein Vanhaezebrouck toch nog wat extra huiswerk mee.

-------------------------

AA Gent (1e helft): Bolat, Oladoye, Godeau, Lagae, Castro-Montes, Kums, De Sart, Samoise Operi, Tissoudali en Hjulsager

AA Gent (2e helft): Fortin, Nurio, Van Daele (78’ Cloots), Odjidja, Banse, Owusu, Chakvetadze, De Bruyn (78’ Salah), George (78’ Van Hauter), Van Den Bergh en Bruno

Doelpunten: 56’ Cardon 1-0 (strafschop), 61’ Van Daele 1-1, 66’ Bruno 1-2, 73’ Pollet (owngoal) 1-3, 83’ N. Mazouz 2-3

STVV is maatje te groot voor eersteprovincialer Zepperen-Brustem

Ito geblesseerd

Penaltygoal Mboyo

Comeback Caufriez

Tegengoal op vrijschop

Door Milan Augustijns, Stefan Smet
AANGERADEN