Stoffel Vandoorne rondt knappe inhaalrace in Mexico af met enkele puntjes

 

 ©  ISOPIX

Stoffel Vandoorne heeft de eerste race van het Formule E-weekend in Mexico met een goed gevoel kunnen afsluiten. Onze landgenoot kende pech met de weersomstandigheden tijdens zijn kwalificatiedeel en mocht daardoor pas als 21ste starten. Vandoorne baande zich in de race gestaag een weg naar voren en eindigde uiteindelijk als zevende, waarmee hij zes punten scoort.

Sam Varewyck

De zege op het circuit van Puebla ging aanvankelijk naar Pascal Wehrlein (Porsche), die vanaf pole position mocht vertrekken en met een mooie voorsprong over de finish kwam. Wehrlein en zijn teamgenoot André Lotterer werden echter meteen na de finish gediskwalificeerd door een overtreding van het bandenreglement.

Een bittere pil voor Wehrlein, maar voor Audi betekende de diskwalificatie een delirium. Lucas Di Grassi erfde de zege, teammakker René Rast schoof op naar plaats twee. Beide heren hadden zich in de slotfase nog voorbij de Zwitser Edoardo Mortara (Venturi) gewurmd. Mortara mocht wel nog als derde mee het podium op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor WK-leider Robin Frijns was het een namiddag om snel te vergeten. De Nederlander botste met zijn eerste achtervolger en landgenoot Nyck De Vries (de teammaat van Vandoorne bij Mercedes, nvdr.) en eindigde buiten de punten. Frijns blijft wel WK-leider met 62 punten. Stoffel Vandoorne blijft zesde en telt nu 54 punten.

De volgende race staat zondag al gepland: dan wordt op het circuit van Puebla een nieuwe ePrix gehouden.

Lees ook

Nu in het nieuws