Remco Evenepoel teleurgesteld na BK: “Een podiumplaats is iedereen morgen al vergeten”

Foto: BELGA

Remco Evenepoel hoopte vandaag tot Belgisch kampioen gekroond te kunnen worden, maar hij moest tijdens een sprint met Theuns en winnaar Van Aert zijn meerdere erkennen.

LEES OOK. Wout van Aert wint Belgisch kampioenschap wielrennen na bloedstollende finale, Edward Theuns komt net tekort

LEES OOK.Wout Van Aert draagt Belgische driekleur op aan vriend die strijd tegen botkanker verloor: “Ik wil hem bedanken om mij extra kracht te geven

“Ik heb nog geprobeerd op het enige stuk waar ik iets kon doen, maar Van Aert en Theuns zijn twee echte klassieke mannen. Ze zijn veel explosiever dan ik. Als ik wou winnen moest ik alleen zien weg te geraken, maar het Belgisch kampioenschap heeft tegenwoordig zo een hoog niveau dat dat niet makkelijk is.”

Een podiumplaats doet Evenepoel weinig. “Het is fijn om toch twee keer op podium te staan (woensdag eindigde Evenepoel tweede op het BK tijdrijden, red.), maar ik kwam hier toch om te winnen. Volgend jaar spreken ze niet meer over wie tweede en derde was. Het is wel fijn om op het podium te staan, maar morgen is dat vergeten. De beklimming van de Holstraat was voor mij iets te kort. Theuns en Van Aert zijn mannen die in Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen top 3 rijden en meedoen om te winnen, dus dat is niet makkelijk.”

Nu zijn Evenepoel en Van Aert nog concurrenten, maar straks worden ze ploeggenoten op de Olympische Spelen. “Ik denk dat Sven Vanthourenhout (de wielerbondscoach, red.) tevreden zal zijn na vandaag. Het is niet meer zo lang, we hebben nog een maand de tijd en we doen ons best om er het beste van te maken. Ik reis 10 juli naar Tokio”, aldus Evenepoel.

Door Thomas Cami
AANGERADEN