Instagramfoto op luchthaven Madrid als teken van leven van verdwenen prinses Latifa

 

 ©  Instagram

Bron: BELGA

Op Instagram is maandag een foto geplaatst waaruit moet blijken dat prinses Latifa nog in leven is. De 35-jarige prinses is de dochter van de emir van Dubaï, sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoem, die ook premier van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is. De VN vragen al sinds februari aan de koninklijke familie een bewijs van leven. Ze zou gefotografeerd zijn op de luchthaven van Barajas in Madrid.

Midden februari zijn er videobeelden uitgelekt waar Latifa, van wie jarenlang niets was vernomen, aan haar vrienden vertelt dat ze wordt vastgehouden en vreest voor haar leven. De prinses probeerde haar vaderland in 2018 per boot te ontvluchten. Elitetroepen zouden haar toen hebben gedrogeerd en teruggehaald. 

Na de video liet de koninklijke familie weten dat de prinses het goed stelt en thuis verzorging krijgt. Wat er werkelijk aan de hand is, bleek niet uit de verklaring. Foto’s en video’s die bewijzen dat ze nog leeft, zijn niet vrijgegeven. 

Of het deze keer werkelijk om Latifa gaat, is niet duidelijk, ook niet van wanneer de foto dateert. Bovendien draagt de veronderstelde prinses een mondmasker op de foto.

LEES OOK. Gevangen prinses Latifah filmde haar noodkreten in de badkamer. De sjeik kende geen genade, ook niet voor zijn dochters

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten