Automobilist rijdt in op omstaanders tijdens Pride-parade in VS: “tragisch ongeval”

Foto: AFP

Het incident waarbij de chauffeur van een pick-uptruck zaterdag inreed op omstaanders aan het begin van een Pride-parade nabij Fort Lauderdale, in Zuid-Florida, betrof een “tragisch ongeval”. Dat hebben de autoriteiten zondag gemeld. Bij het ongeval kwam een persoon om het leven en raakte een andere zwaargewond.

Onduidelijk was aanvankelijk of het om een ongeluk ging of dat de automobilist doelbewust mensen had proberen te raken. De bestuurder sprak na het incident zelf over een ongeluk. Hij zou deelnemer zijn geweest aan de parade en lid van een homokoor.

“Vandaag weten we dat het incident van zaterdag een tragisch ongeval betrof, en geen criminele daad tegen een persoon of een groep mensen”, aldus de politie van Wilton Manors.

De politie van Fort Lauderdale liet weten dat de 77-jarige bestuurder deelnam aan de feestelijkheden en gekozen was om vooraan in de stoet te rijden, omdat hij door medische problemen moeite had om te stappen.

Burgemeester Dean Trantalis ging er eerder van uit dat het om een aanslag ging op het Democratisch congreslid Debbie Wasserman Schultz. Die zat in een cabrio te wachten om deel te nemen aan de parade, maar werd niet geraakt. Trantalis, de eerste openlijk homoseksuele burgemeester van Fort Lauderdale, moest daar later echter op terugkomen, nadat het onderzoek uitwees dat het om een onbedoeld ongeval zou gaan.

Automobilist rijdt in op omstaanders tijdens Pride-parade in VS: “tragisch ongeval”
Foto: via REUTERS
Door cevt
AANGERADEN