Provincie verkoopt groot archiefgebouw vlakbij Gentse rosse buurt

 ©  Provincie Oost-Vlaanderen

Gent -

Vlakbij de Gentse rosse buurt verkoopt de Provincie een hoekpand waar jarenlang het provinciaal archief in was gevestigd. De verkoop kadert in de verhuis van de Provincie naar de Leopoldskazerne.

Sander Luyten

Noem een oud dossier van de Provincie Oost-Vlaanderen en de kans is zeer groot dat het ligt opgeslagen in het gebouw op de hoek van de Abeelstraat en de Pelikaanstraat, niet ver van de Zuid. Omdat de Provincie al haar diensten wil verzamelen onder één dak, dat van de Leopoldskazerne, wordt het archiefgebouw verkocht.

De Provincie kocht de Leopoldskazerne van Defensie en schakelde private ontwikkelaars in om ze te verbouwen. Om dat te betalen, is een deel van de kazerne voor de private markt en zou het andere vastgoed van de Provincie in Gent verkocht worden. (lees verder onder foto)

 ©  Provincie Oost-Vlaanderen

Over de startprijs van het hoekpand wenst de Provincie dinsdag niet te communiceren. De verkoop verloopt via een algemene biedprocedure. Geïnteresseerden kunnen een bod uitbrengen tot en met 15 oktober. Bezichtigen is enkel mogelijk op afspraak.

“De ligging en ontwikkelingsmogelijkheden van het complex bieden een unieke opportuniteit om een mix van stedelijke functies in het hartje van de stad te ontwikkelen”, zegt gedeputeerde Leentje Grillaert (CD&V), bevoegd voor Patrimonium.

Meer informatie is te verkrijgen via jeroen.decorte@vlaanderen.be.

 ©  Provincie Oost-Vlaanderen

 ©  Provincie Oost-Vlaanderen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent