Ellen van Dijk wint proloog Lotto Belgium Tour

Bron © BELGA

Foto: Belgian Cycling Team

Ellen van Dijk (Trek-Segafredo) heeft dinsdag een uitgeregende proloog van de Lotto Belgium Tour (WE 2.1) gewonnen. De 34-jarige Nederlandse klokte na 4,4 kilometer op en rond het racecircuit van Chimay af in een tijd van 5:33, goed voor een gemiddelde van 47,56 kilometer per uur. De Britse Elynor Backstedt deed twee seconden langer over het traject. Jolien D’hoore werd op vier seconden derde, Lotte Kopecky op vijf seconden vierde.

Van Dijk werd vorige week in Emmen nog tweede in het Nederlands kampioenschap tijdrijden, waarin ze 13 seconden moest toegeven op Anna van der Breggen. Ze won eerder dit seizoen al de tijdrit van de Healthy Ageing Tour, waarin ze ook de eindzege op zak stak, maar kende daarna een terugval door een coronabesmetting.

Woensdag rijden de rensters in deze zevende editie van de Ronde van België voor vrouwen van Blankenberge naar Brugge. Na een aanloop van 10,4 kilometer begint men aan de vier plaatselijke ronden op de Damse Steenweg, van elk 25,8 kilometer met passages in Dudzele, Koolkerke en Damme.

AANGERADEN