Anderlecht dicht bij Engelse verdediger van Manchester City, Lukas Nmecha op weg naar RB Leipzig

Taylor Harwood-Bellis bij Blackburn Rovers Foto: ISOPIX

Anderlecht staat – alweer – op het punt een speler van Manchester City te huren. De jonge Engelse verdediger Taylor Harwood-Bellis (19) staat op een zucht van een akkoord met paars-wit en moet centraal achterin de concurrentie aangaan met die andere nieuwkomer, Wesley Hoedt.

In het seizoen 2019-2020 was het Philippe Sandler. Matig succesvol. In seizoen 2020-2021 was het Lukas Nmecha. Zéér succesvol. En ook in 2021-2022 zal Anderlecht naar alle waarschijnlijkheid een speler van Manchester City huren: de 19-jarige verdediger Taylor Harwood-Bellis. Of hij paars-wit evenveel kan bijbrengen als Nmecha is nog maar de vraag, maar wat vaststaat, is dat ze bij de Citizens nog in hem geloven. Ze verlengden recent nog zijn contract tot 2024. Hij komt op nadrukkelijke voorspraak van Vincent Kompany, die nog altijd uitstekende banden onderhoudt met zijn ex-club. Ook voor Pep Guar­diola was een uitleenbeurt de beste optie voor Harwood-Bellis.

Meer opties

De jonge Engelsman is al in België om zijn medische testen af te leggen. Een huurdeal zou er op zeer korte termijn aankomen. Harwood-Bellis moet in de eerste plaats de concurrentie aangaan met Wesley Hoedt voor de linkerpost centraal achterin. En los daarvan moet hij achterin ook voor meer spoeling zorgen en de strijd aangaan met de Belgische verdedigers Cobbaut, Delcroix, Sardella, Lissens en Debast.

In eigen land geldt Harwood-Bellis als een van de grotere talenten van zijn generatie. Zijn marktwaarde wordt op drie miljoen euro geschat. Hij is Engels jeugdinternational, al moet erbij gezegd dat hij vooralsnog niet voor de beloftenploeg is opgeroepen. Sommige volgers van Manchester City hadden hem volgend seizoen wel al in de A-kern verwacht, maar hij is dus eerst op uitleenbeurt gestuurd.

Hardwood-Bellis kan bij Anderlecht verder ervaring opdoen, nadat hij in de tweede helft van vorig seizoen werd verhuurd aan Blackburn. In de Engelse Championship ontpopte hij zich tot een vaste waarde en kwam hij negentien keer in actie. Dat zorgde voor interesse vanuit verschillende hoeken, maar City besloot om hem te houden.

Nmecha naar Leipzig

Terwijl Manchester City Harwood-Bellis onder contract houdt, laat het Lukas Nmecha vertrekken. De Duitse spits, die vorig seizoen verhuurd werd aan Anderlecht, trekt naar RB Leipzig. Hij had zelf al laten uitschijnen dat het de Bundesliga zou worden. De Duitsers tellen om en bij de tien miljoen euro neer voor Nmecha. Ook Peter Zulj heeft overigens een nieuwe club gevonden. De Oostenrijker verlaat Anderlecht voor het Turkse Basaksehir, de club van Nacer Chadli, waar hij voor drie seizoenen tekent.

Door jug, mah
AANGERADEN